Başkan Mahçiçek'ten Mevlid Kandili Mesajı: Sevgi ve Birlik Vurgusu

Başkan Mahçiçek, Mevlid Kandili'nde Hz. Muhammed'in öğretilerini hatırlatarak sevgi ve birlik mesajı verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Eylül 2023 15:09
Başkan Mahçiçek'ten Mevlid Kandili Mesajı: Sevgi ve Birlik Vurgusu

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Hz. Muhammed Mustafa'nın (sav) dünyaya gelişinin 1452. yıldönümü olan Mevlid Kandili vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Mahçiçek, bu özel günün anlamını vurgulayarak şunları söyledi: "Hz. Peygamberimiz, insanlığa örnek bir hayat yaşayarak sevgi, şefkat, merhamet, barış ve hoşgörü gibi değerleri kendi yaşamında uygulamıştır."

"Hz. Peygamber'in yaşamından ilham almalıyız" diyen Başkan Mahçiçek, mesajına şu şekilde devam etti: "Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV)'in dünyaya gelişini birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün, sevgili Peygamberimizi bir kez daha sevgi ve özlemle anıyoruz."

Başkan Mahçiçek, son Peygamberin öğretilerini insanlara tanıtarak dünyayı İslam'ın şefkat, merhamet, adalet, güzel ahlak ve birlikte yaşama ilkeleriyle tanıştırmanın müminlerin iman ve kulluk sorumluluğu olduğunu vurguladı. Mevlid Kandili ve diğer kutsal günlerin, bu çağrıyı canlı ve etkili bir şekilde sürdürmek için bir fırsat olduğunu belirtti.

Başkan Mahçiçek, bu özel günlerin toplumsal birliği artıran, sosyal dayanışmayı teşvik eden günler olduğunu dile getirerek şunları ekledi: "Bu duygu ve düşüncelerle, Mevlid Kandili'nin sevgi, kardeşlik, barış ve huzur getirmesini diliyor, milletimizin, tüm İslam dünyasının ve Kahramanmaraşlı kardeşlerimin Mevlid Kandili'ni kutluyor ve tebrik ediyorum."

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.