Artık Nüfus Müdürlüklerine Gitmenize Gerek Yok! Kimlik ve Ehliyetinizi Otogarda Birleştirebileceksiniz!

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen yerli ve milli yazılım olan "Nüfusmatikler", nüfus müdürlüklerinin iş yükünü azaltmak ve vatandaşların işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla yaygınlaştırılıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Ağustos 2023 16:58
Artık Nüfus Müdürlüklerine Gitmenize Gerek Yok! Kimlik ve Ehliyetinizi Otogarda Birleştirebileceksiniz!

10 Ocak tarihinde ilk etapta 50 ilde hizmete başlayan Nüfusmatikler, şimdi 81 ilde 105 noktada vatandaşlara hizmet sunuyor.

Vatandaşların kimlik kartı işlemleri, adres beyanı, başvurular gibi süreçlerini kolaylaştıran Nüfusmatikler, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı sahiplerine büyük kolaylık sağlıyor.

Nüfusmatiklerde yer alan parmak izi cihazı sayesinde kimlik doğrulaması yapılarak, kimlik kartı işlemleri, adres beyanı, kimlik kartı başvurusu, e-imza yükleme gibi işlemler hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Bu yeni teknoloji ile bir ay gibi kısa bir sürede 10 bini aşkın kişi işlem gerçekleştirdi. Özellikle nüfus müdürlüklerinin iş yükünün hafiflemesi ve vatandaşların uzun süre beklemeden işlemlerini tamamlaması sağlanıyor.

Ayrıca, Nüfusmatiklerin yaygınlaştırılması için çalışmalar devam ediyor. Muhtarlıklar, havalimanları, belediyeler ve Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi gibi noktalarda da Nüfusmatiklerin yer alması planlanıyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.