Afetzedelerin Yeni Başlangıcı: Kahramanmaraş +1 Sokağıyla Aydınlanıyor

Kahramanmaraş'taki depremzedeler için oluşturulan "+1 Sokağı," down sendromlu bireylere umut ve mutluluk sunuyor. Hobi bahçeleri ve etkinliklerle hayatları renkleniyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Kasım 2023 18:14

Kahramanmaraş'ta yaşanan depremin ardından kurulan "+1 Sokağı," down sendromlu bireylere umut ve mutluluk sunuyor. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından özel olarak oluşturulan bu sokak, çeşitli etkinliklere katılma ve hobi bahçelerinde zaman geçirme fırsatı sunarak down sendromlu bireylerin hayatına olumlu dokunuşlar yapıyor.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Avşar Yerleşkesi'nde bulunan +1 Sokağı, depremzedeler arasında özel bir yere sahip. Bu sokakta 20 konteynerde down sendromlu bireyler ve aileleri konaklıyor. Sokağın içinde çocuklar için oyun alanları, hobi bahçeleri ve etüt konteyneri gibi imkanlar bulunuyor.

kahramanmarastaki-1-sokagi-afetzede-down-sendromlulara-umut-veriyor.jpg

Talha Demir'in annesi Meryem Demir, yaşadıkları zorluklara rağmen devletin ve iyi insanların desteğiyle unutulmaz bir imtihanı geçtiklerini ifade etti. Özel eğitimcilerin çocuklara özel ilgi gösterdiğini ve +1 Sokağı'nın çocukları mutlu ettiğini belirten Demir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Hobi bahçelerinin kurulduğu sokakta geçirdikleri günleri anlatan Meryem Demir, "Talha ile sabah uyandığımızda hem bize yürüyüş oluyor hem bahçemize geliyoruz. Suluyoruz, çapalıyoruz, buradaki ürünler kahvaltıda, yemeklerde güzel oluyor. Herkesin ayrı bahçesi var. Günlerimizi bahçede, etkinliklerde geçiriyoruz" dedi.

Down sendromlu Esra Eren'in annesi Rabia Eren de kızının yaşadığı memnuniyeti dile getirerek, "+1 Sokağı'nda iyi karşılandık. Komşularımız çok iyi. Esra, bahçeyle ilgilenirken benimle birlikte vakit geçiriyor. Bu sokak, onun için güzel bir ortam sunuyor. Gazetecilerin ve AFAD ekibinin gelmesinden duyduğu mutluluğu ifade etti ve +1 Sokağı'nda gerçekleşen özel düğününe dair bilgi verdi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.