Kahramanmaraş'ta Deprem Konutları Havadan Görüntülendi!

Kahramanmaraş Elbistan'da depremin merkez üssünde yapılan afet konutları havadan görüntülendi. Türkiye Tek Yürek kampanyasıyla yapılan konutlar, hızla teslim edilmek üzere hazırlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Kasım 2023 15:27

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde ortaya çıkan depremin ardından "asrın felaketi" olarak nitelendirilen 6 Şubat'taki bu doğal afetin merkez üssünde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile AFAD'ın koordinasyonunda gerçekleştirilen "Türkiye Tek Yürek" kampanyası çerçevesinde inşa edilen kalıcı konutlar, FPV dronlar aracılığıyla havadan görüntülendi.

Çevre düzenlemesi de dahil olmak üzere tüm süreçlerin hızla tamamlanması hedeflenen konutlar, Anadolu Ajansı (AA) ekipleri tarafından FPV dronlar aracılığıyla detaylı bir şekilde görüntülendi. Bu konutlar, Elbistan ve Pazarcık'ta depremin etkilerinin en yoğun hissedildiği bölgelerde afetzedelerin konaklaması için tasarlanmış ve "Türkiye Tek Yürek" kampanyası kapsamında hayata geçirilmiştir.

depremin-merkez-ussu-elbistanda-yukselen-afet-konutlari-havadan-goruntulendi.jpg

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, 6 Şubat'taki depremin kentte büyük bir yıkıma ve can kaybına yol açtığını belirtti. Bu "asrın felaketi" olarak tanımlanan depremin, 11 ilde ciddi hasarlara neden olduğu Kahramanmaraş'ta, kamu kurumları, belediyeler ve sivil toplum örgütlerinin dayanışmasıyla yaraların hızla sarıldığını ifade eden Ünlüer, söz konusu afet konutlarının inşaatının hızla devam ettiğini aktardı.

Vali Ünlüer, oluşturulan bölgelerin alt yapısı ve sosyal tesislerle daha yaşanabilir hale getirildiğine dikkat çekerek, depremlerde evleri yıkılan veya ağır hasar gören afetzedelerin en kısa sürede kalıcı konutlara yerleştirilmesi için başlatılan çalışmaların gece gündüz demeden devam ettiğini vurguladı. Bu çerçevede Elbistan'da 3 bin 628, Pazarcık'ta ise 3 bin 214 konutun yapılacağını belirten Ünlüer, bölgedeki afetzedelerin güvenli ve kaliteli konutlara kavuşmaları için kararlı bir şekilde çalışmaya devam edildiğini kaydetti.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.