Kahramanmaraş'ta Esnafının Direnişi: Otopark Yıkımına Karşı Çıkış!

Kahramanmaraş'ta esnafın yıkım protestosu! Otoparkın aniden yıkılmasına karşı çıkan esnaflar, mağduriyetlerini ve yetkililere ulaşma çabalarını anlatıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Kasım 2023 11:27

Kahramanmaraş'ta yaşanan esnafın yıkım protestosu, 6 Şubat depremlerinin ardından ağır hasarlı raporu alan çok katlı kışla otoparkının yıkım süreciyle ilgili mahkeme sürecinde yaşanan gelişmelerle birlikte gündeme geldi.

ESNAFLARIN TEPKİSİ: YIKIM İÇİN ZAMAN TANINSIN

Kışla Otoparkı'nın zemin katında ticaretlerini sürdüren esnaflar, yıkımın ani olmaması gerektiğini belirterek, kendilerine yer gösterildikten sonra yapının yıkılması gerektiğini ifade ettiler. Esnaflar, yetkililerle yaptıkları görüşmelerde cevapsız kaldıklarını ve maliyetine çalıştıklarını, bir yandan işlerini sürdürürken bir yandan da mağduriyet yaşadıklarını dile getirdiler.

kahramanmaras-esnafinin-direnisi-otopark-yikimina-karsi-cikis.jpg

MAHKEME SÜRECİ VE YETKİLİLERLE GÖRÜŞMELER

Esnafın mahkeme süreciyle ilgili yaşadığı sıkıntıları anlatan ifadeler, mahkemeyi dinleyen olmaması ve bir yandan bilirkişi atanacakları söylenirken diğer yandan 2 gün sonra yıkım ekibinin gelmesiyle ortaya çıkan çelişkiyi vurguluyor. Esnaflar, memlekette dükkan bulmanın neredeyse imkansız olduğunu ve yıkım durumunda büyük bir mağduriyet yaşayacaklarını belirtiyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.