"6 Şubat Depremleri Sonrası Kahramanmaraş Ekonomisinin Geleceği Çalıştayı"

Kahramanmaraş'ta düzenlenen çalıştay, 6 Şubat Depremleri sonrası ekonominin geleceğini değerlendirdi. Sanayi, teknoloji ve kalkınma stratejileri tartışıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Şubat 2024 12:15
"6 Şubat Depremleri Sonrası Kahramanmaraş Ekonomisinin Geleceği Çalıştayı"

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMSTO) tarafından düzenlenen "6 Şubat Depremleri Sonrası Kahramanmaraş Ekonomisinin Geleceği Çalıştayı," Teknokent Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan KMTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hikmet Gümüşer, Kahramanmaraş sanayisinin deprem sonrasında ciddi zararlar gördüğünü belirtti. 12 bin üyeli odalarının şehri temsil ettiğini ve Kahramanmaraş'ta 2 bin büyük sanayi işletmesinin bulunduğunu ifade eden Gümüşer, şunları dile getirdi:

"Yaşanan deprem, hem Kahramanmaraş'a hem de bölge şehirlerine ekonomik anlamda büyük zararlar verdi. Bu zararları ve gelecekteki kurtuluş stratejilerimizi değerli hocalarımızın katılımıyla tartışacağız. Kahramanmaraş ekonomisini daha yüksek teknolojiyle tanıştırıyoruz ve savunma sanayine önemli yatırımlar yapılacak. Biz de bu yatırımların öncülüğünü üstleniyoruz."

Gümüşer, deprem sonrasında birçok şehrin motivasyon kaybettiğine dikkat çekerek, "Kahramanmaraş bu motivasyonu koruyor. Büyük sanayi şirketlerinde yaşanan hasarların ardından alınan tazminat bedellerinin yeniden yatırıma yönlendirilmesini özellikle değerlendiriyoruz." dedi.

Çalıştay kapsamında, Gazi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ömer Faruk Çolak "Kahramanmaraş için fırsat, farklı bir kentleşme modeli" konulu sunum yaparken, Hacettepe Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hüseyin Özel "Kahramanmaraş'ın yeniden kalkınması için teknolojiye farklı bir bakış açısı" başlığında konuştu.

Ege Üniversitesi'nden Prof. Dr. Funda Barbaros "Kahramanmaraş'ın sürdürülebilirlik ilkesiyle yeniden inşaası", İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. İbrahim Öner Günçaldı "Kahramanmaraş ekonomisinin yeniden büyümesi ve gelir dağılımı", Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hayrettin Keskingöz de "Kahramanmaraş ekonomisinin dünü-bugünü-geleceği" başlıklarında sunumlar gerçekleştirdi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.