45 Dakika Süren Kalp Masajıyla Dirilen Abdullah Narin: Bir Can Kurtarma Hikayesi!

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde kalbi duran Abdullah Narin, doktorların yoğun çabası ve 45 dakika süren kalp masajıyla hayata döndü. Bir mucizeye tanık olun!

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ekim 2023 15:21
45 Dakika Süren Kalp Masajıyla Dirilen Abdullah Narin: Bir Can Kurtarma Hikayesi!

Abdullah Narin, göğüs ağrısı şikayetiyle SANKO Üniversitesi Hastanesi'ne getirildiğinde, hayatının en zorlu anlarından birini yaşıyordu. Ventriküler Fibrilasyon (VF- ölümcül kalp ritim bozukluğu) nöbetine yakalandığında kalbi durdu. Ancak, SANKO Üniversitesi Hastanesi Acil Servis Bölümü’nde gösterilen olağanüstü çaba ve doktorların 45 dakika süren kalp masajıyla, Abdullah Narin yeniden hayata döndü.

Sabahın erken saatlerinde, göğüs ağrısıyla uyanan Narin, eşi tarafından hızla hastaneye yetiştirildi. Kalp krizi geçirmiş olmasına rağmen, o anları hatırlamıyordu. Ancak, doktorlar ve hemşireler, 45 dakika süren yoğun bir müdahale ile onu geri getirdi. Üç stent takıldı, entübe oldu ve bir ay boyunca yoğun bakımda kaldı. Doktorların ve hemşirelerin özverili çalışmaları sayesinde hayata döndü. Ardından kalp pili takılarak sağlığına kavuştu ve hastaneden taburcu oldu.

SANKO Üniversitesi Hastanesi Acil Servis Hekimi Dr. Beraat Mustafa Özel, Narin'in durumunun ciddiyetini hemen fark etti ve müdahaleye başladı. Elektroşok, CPR (Yaşam desteği), entübasyon (solunuma yardımcı) gibi yöntemlerle yoğun çaba harcandı. Dr. Özel, Anestezi ve Reanimasyon Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Aykut Akyılmaz hocanın destekleriyle 45 dakika sonra normal kalp ritmine döndürüldü ve ardından yoğun bakıma alındı.

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Anestezi ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Aykut Akyılmaz, hastanın ölümcül VF ritim sorunuyla getirildiğini ve kalp masajı uygulanmasına rağmen yanıt almanın zaman aldığını belirtti. Anjiyografi ile sorunlu damarlara üç stent takıldı ve yoğun bakımda tedaviye devam edildi.

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Çetin, hekimlerin büyük çaba ve özveriyle hastanın kalp ritmini kontrol altına aldığını belirtti. Anjiyografi ve stent takılmasının ardından, hastanın yaşamını sağlıklı şekilde sürdürebilmesi için kalp pili takıldı ve taburcu edildi.

Bu olağanüstü müdahale ve tedavi süreci, Abdullah Narin'in SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde yeniden hayata tutunmasını sağladı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.