Kızılay'dan Kahramanmaraş'taki Çocuklara Yardım Eli: 23 Yaşına Kadar 2 Bin TL Destek!

Kahramanmaraş depremlerinde yetim kalan 532 çocuğa Kızılay'dan umut ışığı. 23 yaşına kadar 2 bin TL destek!

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Mart 2024 13:42
Kızılay'dan Kahramanmaraş'taki Çocuklara Yardım Eli: 23 Yaşına Kadar 2 Bin TL Destek!

Kahramanmaraş'ı vuran ve büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından yetim kalan 532 çocuğun umudu Kızılay oldu. Türk Kızılayı, depremden etkilenen 532 yetime 23 yaşına kadar devam edecek düzenli nakdi destek sağlayacağını duyurdu.

KIZILAY'DAN YETİM ÇOCUKLARA 2 BİN TL DESTEK

Türk Kızılayı, Ramazan yardımlarına ek olarak, Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen yetim çocuklara da destek olmak için harekete geçti. Yetim Destek Programı kapsamında, 3 bin 235 çocuğa toplamda 14.791.500 TL nakdi yardımda bulunuldu. 532 yetime ise aylık 2 bin TL düzenli destek sağlanmaya başladı.

DESTEK 23 YAŞINA KADAR DEVAM EDECEK

Kızılay tarafından yapılan açıklamada, yetim çocuklara yönelik nakdi desteğin 23 yaşına kadar devam edeceği bildirildi. Bu sayede, depremden etkilenen yetimlerin temel ihtiyaçlarının karşılanması ve eğitim hayatlarına devam edebilmeleri sağlanacak.

KIZILAY'DAN HER YIL 50 BİN YETİME YARDIM

Türk Kızılayı, şubeleriyle birlikte her yıl yaklaşık 50 bin ebeveyn kaybı yaşamış çocuğa yönelik ayni veya nakdi yardım çalışmaları yürütüyor. “Bu Ramazan Sensiz Olmaz” sloganıyla yardım çalışmalarını sürdüren Kızılay, deprem bölgesinde özellikle kırılgan aile gruplarından seçilen 532 yetime temel ihtiyaçlarını karşılayabilmelerine yönelik aylık 2 bin TL’lik düzenli destek vermeye başladı.

DESTEK 10 İLDE UYGULANIYOR

Depremlerden etkilenen 10 ilde anne, baba veya her iki ebeveynini kaybetmiş yetim ve öksüz kalmış çocuklara verilen düzenli nakit destekler, Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Gaziantep, Osmaniye, Adana, Malatya, Elâzığ ve Diyarbakır’da uygulanıyor.

KIZILAY'DAN PSİKOSOSYAL DESTEK DE VAR

Kızılay Yetim Destek Programı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri iş birliğiyle Kızılay şubeleri ve Kızılay Toplumsal Hizmet Merkezleri tarafından kurulan profesyonel ekiplerle yürütülüyor. Program kapsamında, yardım çalışmalarının yanı sıra sosyal etkinlikler düzenlenerek her çocuğun toplumla iç içe olması sağlanıyor. Ayrıca uzman ekipler tarafından yürütülen psikososyal destek süreçleriyle de yetimlerin duygusal ve psikolojik ihtiyaçlarına odaklanılıyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.