Fırat Görgel: Çanakkale Zaferi, Milletimizin Birliğinin Ve Beraberliğinin Nişanesidir

Cumhur İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel, Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Mart 2024 15:03
Fırat Görgel: Çanakkale Zaferi, Milletimizin Birliğinin Ve Beraberliğinin Nişanesidir

Cumhur İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Görgel, mesajında Çanakkale'nin aziz milletin birlik ve beraberliğinin nişanesi olduğunu vurguladı.

ÇANAKKALE RUHU KAHRAMANMARAŞ'TA DA CANLANDI

Görgel, mesajında Çanakkale'de yazılan destanın önemini anımsatarak şunları söyledi:

"Çanakkale, bundan tam 109 yıl önce kadim ecdadımızın vatanlarını müdafaa etmek için cansiperane cepheye koşarak yedi düvele karşı verdiği mücadelenin adıdır. Bağımsızlığını tüm değerlerin üzerinde tutan, esir olmaktansa canından olmayı tercih eden kahraman ecdadımız o gün adeta destan yazdı."

Çanakkale'nin sadece bir savaş olmadığını, aynı zamanda bir milletin varoluş mücadelesi olduğunu belirten Görgel, "Çanakkale'deki bu ruh, Kahramanmaraş'ın Milli Mücadelesinde, 15 Temmuz'da, 30 Ağustos'ta canlanan ve milletlerin makûs talihlerini değiştiren ruhtur." dedi.

"ÇANAKKALE'DE YAZDIĞIMIZ DESTAN BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN NİŞANESİDİR"

Görgel, mesajında Çanakkale Zaferi'nin önemini şu sözlerle vurguladı:

"Çanakkale'de yazdığımız destan, aziz milletimizin birliğinin, beraberliğinin nişanesidir. Adını tarihe yazdıran bu zafer, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün askerlerine 'Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum' emriyle, gözlerini bile kırpmadan şehit olmayı tercih eden Kahraman Türk Milleti'nin zaferidir."

ŞEHİTLERİMİZE MİNNET VE RAHMET

Görgel, mesajını şu sözlerle tamamladı:

"Bu şanlı ecdadın torunları olmaktan duyduğumuz gururu bir kez daha belirterek bu vesileyle Çanakkale Zaferi'mizin 109'uncu yılında başta Anafartalar Komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Çanakkale'de, İstiklal Harbi'nde ve terörle mücadelede şehit ve gazi olmuş tüm kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle yâd ediyorum."

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

İmtiyaz sahibi
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.