Kahramanmaraş'ta Sevinç Çığlıkları: Depremzedelerin Koyunları 700 Kuzuya Ulaştı

Depremde hayvanlarını kaybeden Kahramanmaraşlı besicilere verilen damızlık koyunlar ilk kuzularını verdi. 700 kuzuya ulaşan bu mucizevi doğumlar, depremin yaralarını sarıyor ve geleceğe dair umut ışığı oluyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Mart 2024 13:11
Kahramanmaraş'ta Sevinç Çığlıkları: Depremzedelerin Koyunları 700 Kuzuya Ulaştı

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremde ahırları yıkılan ve hayvanlarını kaybeden besicilere Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hibe olarak dağıtılan damızlık koyunların ilk kuzuları dünyaya geldi.

ANNELERİYLE BULUŞMA HEYECANI

Depremden 9 ay sonra doğan kuzular, anneleriyle buluşturulmak üzere çadırlarından çıkarılıyor. Annelerinin kokusu ve sesini takip eden kuzular, yüzlerce koyun arasından annelerini buluyor. Bu duygusal anlar, depremin yarattığı üzüntüyü bir nebze olsun hafifletiyor.

kahramanmarasli-depremzede-besicilere-verilen-koyunlarin-ilk-kuzulari-dunyaya-geldi.jpg

700 KUZUYA ULAŞAN MUTLULUK

Elbistan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ömer Tontuş, depremin hayvancılığı da olumsuz etkilediğini ancak Bakanlığın her zaman üreticilerin yanında olduğunu ifade etti. Tontuş, "Bir verdiğimiz koyunlar şu anda 2-3 olarak hızla arttı ve kuzu seslerini duydukça bizim üreticiye ve üretime karşı sevdamız daha çok arttı." dedi.

Depremde 882 küçükbaş hayvanını kaybeden Elbistan'a Bakanlık tarafından 882 damızlık koyun hibe olarak dağıtıldı. Bugüne kadar 700 kuzu doğdu ve bu sayı her geçen gün artıyor.

BESİCİLERDEN TEŞEKKÜR

Depremde 68 hayvanını kaybeden besici Mehmet Özgen, "Devletimiz sağ olsun. Maşallah üstüne 68 yavru daha geldi, inşallah katlayarak da devam edecek." dedi.

kahramanmarasli-depremzede-besicilere-verilen-koyunlarin-ilk-kuzulari-dunyaya-geldi-46.jpg

Besici Hasan Savrak da hibe olarak kendisine verilen 38 hayvanın doğumla ikiye katlandığını belirterek, Bakanlık yetkililerine teşekkür etti.

DEPREMDEN UMUT IŞIĞI

Depremde yaşadıkları üzüntüyü kuzuların sevimliliği ve yeni bir başlangıç umuduyla hafifleten besiciler, üretime devam etme azimlerini gösteriyor. Bu durum, Elbistan'da depremin yaralarının sarıldığının ve geleceğe dair umutların arttığının bir göstergesi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.