Kahramanmaraş ve Deprem Bölgesinde Fahiş Fiyata Ceza!

Deprem etkisiyle fahiş fiyat artışlarına karşı alınan yeni tedbirler! İnşaat ve malzeme sektöründe 31 Aralık 2025'e kadar geçerli cezai yaptırımlar. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Kasım 2023 18:40
Kahramanmaraş ve Deprem Bölgesinde Fahiş Fiyata Ceza!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin etkilediği illerde, fahiş fiyat uygulamalarına karşı alınacak yeni tedbirler gündemde.

Bu doğrultuda, Olağanüstü Hal Kapsamında Yerleşme ve Yapılaşmaya İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ne geçici madde eklenmesi planlanmaktadır.

Genel afet bölgesi ilan edilen bölgelerde, 31 Aralık 2025 tarihine kadar inşaat faaliyetleri ve yapı malzemeleriyle ilgili olarak fahiş fiyat artışına gidenler, katlı idari para cezasına çarptırılacaktır.

sans-oyunlarinda-ikramiye-dagitim-orani-ust-siniri-yuzde-90a-cikarilacak.webp

Ayrıca, Çek Kanunu'nda yapılacak değişiklikle, yazılı keşide tarihinden önce düzenlenen çeklerin muhatap bankaya ibrazının geçersiz olması durumuna ilişkin düzenleme süresi, 31 Aralık 2023'te sona ermesi öngörülen uygulama süresinin 31 Aralık 2025'e kadar uzatılacak. Bu sayede, fahiş fiyat uygulamalarına karşı etkin bir mücadele sürdürülecek ve vatandaşlar korunacaktır.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.