Depremzedelere Finansal Nefes: 450 Milyon Dolarlık Destek Hesaplarda!

Depremzede KOBİ'lere 450 milyon dolarlık finansman desteği başladı! Sanayi Bakanı Kacır, projenin canlanma sağlayacağını ve başvuruların devam edeceğini belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Kasım 2023 12:25
Depremzedelere Finansal Nefes: 450 Milyon Dolarlık Destek Hesaplarda!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen KOBİ'ler için duyurduğu 450 milyon dolarlık finansmanın, işletmelerin hesaplarına aktarılmaya başlandığını açıkladı.

Bakan Kacır, yazılı bir açıklama yaparak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak deprem bölgesini öncelikli olarak ele aldıklarını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Deprem bölgesi önceliğimiz" mesajı doğrultusunda harekete geçtiklerini ifade eden Kacır, bölgedeki sanayi sitelerindeki zararları en aza indirmek amacıyla çalışmalar yaptıklarını vurguladı. Ayrıca, küçük ve orta ölçekli işletmeleri de kapsayan bir proje olan Türkiye Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Projesi kapsamında onaylanan işletmelere ödemelerin başladığını belirtti.

450-milyon-dolarlik-finansman-destegi-depremzede-kobilerin-hesabina-aktarilmaya-baslandi.jpg

Bakan Kacır, konuya ilişkin şu bilgileri paylaştı: "31 Ekim'de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu proje kapsamında, Dünya Bankası ve KOSGEB işbirliğiyle yürüttüğümüz çalışmalarda başvurusu onaylanan işletmelere ödemeleri yapmaya başladık. İşletmelerimizin hesaplarına destek tutarları aktarılmaya başlandı. 11 ilimizden başvurusu onaylanan 2 bin 800 işletmeye 925 milyon liralık finansmanı sağladık."

Ayrıca, başvuru sayısının 50 bine ulaştığını ve 450 milyon dolarlık bütçenin tamamının bölge işletmelerine aktarılacağını belirten Kacır, programın bütçesi tamamen tükenene kadar başvuruların devam edeceğini ve yeni fonlar eklemek için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Bakanlığın açıklamasına göre, KOSGEB desteği 36 ay süreyle uygulanacak. İlk 24 ayında KOBİ'ler ödeme yapmayacak, sonraki 12 ayda ise ödemeler 3 taksitte gerçekleştirilecek. İşletme başına 200 bin lira ile 750 bin lira arasında finansman sağlanacak ve tamamen faizsiz olan programa işletmelerden teminat istenmeyecek.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.