Sürücü Adaylarına Kötü Haber: Ehliyet Fiyatları Yeni Yılda 20 Bin Lirayı Aşacak!

2024'te ehliyet almak maliyetli olacak! Kurs, harç ve sınav ücretlerindeki artışla birlikte ehliyet fiyatları 20 bin lirayı geçecek. Sürücü kursları zorlu bir döneme giriyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Kasım 2023 16:17
Sürücü Adaylarına Kötü Haber: Ehliyet Fiyatları Yeni Yılda 20 Bin Lirayı Aşacak!

Ehliyet almak isteyenler için kötü haber var! 2024 yılında ehliyet fiyatları, kurs, harç ve sınav ücretlerindeki artış nedeniyle yeni yılda 20 bin lirayı aşacak.

Bu yıl ehliyet almak isteyenler, kurs ücreti ve harçlar dahil yaklaşık 10 bin lira ödemek zorunda kalırken, gelecek yıl yapılan zamlarla birlikte bu maliyet 20 bin lirayı geçecek.

Akaryakıt ücretleri, eğitmen giderleri ve araç bakım maliyetlerindeki artışlar, sürücü kurslarını olumsuz etkiliyor. Ehliyet almak isteyen sürücü adayları, şu anda ortalama 7 bin 500 TL olan sürücü kursu ücretini ödüyor.

2024-ehliyet-fiyatlari.webp

Bu ücret, ehliyet harcıyla birlikte toplamda 10 bin lirayı bulurken, 2024 yılında bu rakamın 20 bin lirayı aşması bekleniyor.

Sürücü kursu sahibi Ali Toz, ehliyet almanın daha da zorlaşacağını belirtti. Toz, "Bu yıl ehliyet kartı için ödenen miktar 3 bin 260 lira olarak belirlendi." dedi. Ayrıca, Toz, gelecek yıl kurs ücretlerinin 20 bin liranın üzerine çıkacağını öngördü.

Ehliyet kurslarının ücretleri, valilik, Milli Eğitim Müdürlüğü ve sürücü kursları tarafından belirleniyor ve illere göre farklılık gösterebiliyor. Yeni yılda A sınıfı sürücü belgesi harcı 1308 liraya yükselecek, B sınıfı sürücü belgesi harçları ise 3 bin 945 lira olarak uygulanacak.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.