Kahramanmaraş ve Deprem Bölgesi Pilot Bölge: Genç Çiftlere 150 bin TL Destek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni evli çiftlere 150 bin TL'lik faizsiz evlilik kredisi müjdesini verdi; detaylar Meclis'te netleşecek. Detaylar haberimizde!

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Eylül 2023 15:36
Kahramanmaraş ve Deprem Bölgesi Pilot Bölge: Genç Çiftlere 150 bin TL Destek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, evlilik kredisi konusunda önemli bir duyuru yaptı. Başkan Erdoğan, Aile ve Gençlik Bankası tarafından geliştirilen evlilik kredisi programının ayrıntılarını paylaştı ve bu konuda Meclis'e sunacaklarını belirtti.

Evlilik kredisi programı, yeni evlenen çiftlere özel olarak sunulan bir finansman fırsatını içeriyor. Bu programın ilk uygulanacağı yer ise Kahramanmaraş merkezli deprem bölgesi olacak ve bir pilot proje olarak başlatılacak.

evlenenlere-kredi-destegi.jpg

Evlilik kredisi programının detayları şu şekildedir:

Yeni evlenen çiftlere 150 bin TL tutarında kredi verilecek.

Bu kredi ilk iki yıl geri ödemesiz olacak.

Kredi, gençleri evlenmeye teşvik etmek amacıyla 48 ay vadeli ve faizsiz olarak sunulacak, yani çiftler aldıkları krediyi 4 yıl içinde geri ödeyecekler.

Kredi alabilme şartları, yaş sınırları ve gelir durumu gibi ayrıntılar, teklifin Meclis'e sunulması ve yasalaşması sürecinde netleşecek.

Evlilik kredisi programı, genç çiftlere finansal destek sağlayarak evlenmelerini kolaylaştırmayı amaçlamaktadır. Programın detaylarının yakın zamanda Meclis gündemine gelmesi ve onaylanması beklenmektedir.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.