Deprem Bölgesi Kahramanmaraş'taki Kadın Girişimcilere Özel Mentörlük Desteği!

Ege İhracatçı Birlikleri, depremzedeler için kadın girişimcilere destek veriyor. İhracata dönüşleri için eğitim ve mentorluk sağlanıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Eylül 2023 16:19
Deprem Bölgesi Kahramanmaraş'taki Kadın Girişimcilere Özel Mentörlük Desteği!

Ege İhracatçı Birlikleri, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği illerdeki 14 girişimci kadına yönelik "Export-Up Mentörlük Programı" adlı 3. dönemi başlattı. Programın açılışı çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, açılışta yaptığı konuşmada, depremin ardından tüm enerjilerini depremin etkilerini hafifletmeye adadıklarını belirtti.

Eskinazi, Türkiye'nin ilerlemesi, demokrasi ve çok seslilik için kadın girişimcilerin desteğe ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, "EİB olarak toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik etmek konusunda öncü bir rol üstleniyoruz, çünkü ana hedefimiz sürdürülebilir kalkınmayı desteklemektir." dedi.

ege-ihracatci-birliklerinden-deprem-bolgesindeki-girisimci-kadinlara-mentorluk-destegi.jpg

EİB Export-Up Mentörlük Programı'nın yeni dönemini belirlemek için Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri ile işbirliği yaptıklarını ve afet bölgesine odaklandıklarını ifade eden Eskinazi, Ege İş Kadınları Derneği ile işbirliği yaparak ticaretlerini etkileyen 11 ildeki 14 kadın girişimci için özel bir program hazırladıklarını dile getirdi.

Programın amacının, girişimcilerin tekrar ihracata dönmelerine yardımcı olmak olduğunu söyleyen Eskinazi, "Programın 6 ay sürmesini planlıyoruz ve katılımcılara hedef pazar belirleme, global pazarlama stratejileri, e-ihracat, start-up kültürü ve yeni nesil devlet yardımları gibi bir dizi konuda eğitimler sunulacak." dedi.

EİB Export-Up Mentörlük Programı'nın yeni döneminde, afet nedeniyle ticaretleri etkilenen 14 kadın girişimciye Adıyaman'dan 3, Diyarbakır'dan 3, Gaziantep'ten 3, Hatay'dan 3, Kahramanmaraş'tan 1 ve Malatya'dan 2 olmak üzere eğitim, danışmanlık ve deneyim paylaşımı sağlanacaktır.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.