IBAN Devrimi: Alışverişte Ekonomik Çözüm Yolu

IBAN devrimiyle alışveriş kolaylaşıyor, esnaf kazanıyor. Ekonomik ve hızlı ödemeler için yeni yöntem!

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Eylül 2023 12:00
IBAN Devrimi: Alışverişte Ekonomik Çözüm Yolu

Artan mali yükler altında zorlanan esnaf, ayakta kalmak için ekonomik çözümler arayışına devam ediyor. Bazı bankaların kredi kartı POS komisyonlarını aşırı derecede artırmasının ardından, para transferinde işleri kolaylaştıran IBAN, esnafların yeni tercihi haline geldi. Ekonomik nedenlerle geleneksel yazarkasaların yerini artık kişisel IBAN'ların bulunduğu karekodlu tabelalar almaya başladı. Bu karekodu telefonlarına okuttuklarında, hızlı bir şekilde satıcıya ödeme yapabilmek için IBAN numarası ile anında işlem gerçekleştiriliyor.

iban-esnaf-odeme.jpg

IBAN ile yapılan ticaretin artmasında, nakit alışverişlerde sunulan indirimler de büyük bir etken olmuştur. Ayrıca büyük miktarlardaki transferlerde, "elden teslim alınan ödemenin geri ödemesi" şeklinde açıklama yapılması gerekmektedir.

VERGİ KAYBI ENDİŞESİ

Uzmanlara göre, bu yeni eğilim beraberinde bazı riskleri de getirebilir. Yazarkasa POS makinelerinin yerine IBAN kullanılması, vergi kaybına yol açabilir. POS cihazları, mali işlemlerin izlenmesi, vergi kaçaklarının tespit edilmesi ve kayıt dışı ekonomi ile mücadele için önemliydi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.