Gecikmeyin, Ek MTV İkinci Taksiti için Fırsatlar Bitiyor: Son Tarih Belli Oldu!

Unutmayın, Ek MTV ikinci taksiti için son gün 30 Kasım! Gecikmeyin, aylık %2,5 faizle ödemelerinizi yapın. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Eylül 2023 14:25
Gecikmeyin, Ek MTV İkinci Taksiti için Fırsatlar Bitiyor: Son Tarih Belli Oldu!

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ikinci taksiti, 30 Kasım'a kadar ödenmelidir. İlk taksiti kaçıranlar, aylık %2,5 gecikme faizi ile ödeme yapabilirler.

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ortaya çıkan finansman ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılan ek MTV düzenlemesi, Anayasa Mahkemesi tarafından reddedildi. Bu kararın ardından dikkatler gecikme faiz oranı ve ikinci taksit dönemine çevrildi.

Ek MTV'nin ilk taksiti 6 Eylül'e kadar ödenmesi gerekiyordu ve bu dönemde yaklaşık 13,2 milyar lira gelir elde edildi; hedeflenen tahsilatın %87'si gerçekleştirildi.

ek-mtvnin-ikinci-taksiti-kasim-ayi-sonuna-kadar-odenecek.jpg

İlk taksiti kaçıran araç sahipleri, aylık %2,5 gecikme faizi ile ilk taksiti ödeyebilirler. İkinci taksitin ödeme süresi ise 30 Kasım'da sona erecektir.

Ödemeler, Gelir İdaresi Başkanlığına ait "gib.gov.tr" internet adresi, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulaması üzerinden, anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartlarıyla, şubelerden, mobil, telefon ve internet bankacılığından gerçekleştirilebilir. Ayrıca, vergi dairesi vezneleri ile PTT şubeleri de ödeme kabul etmektedir.

Taşıtların satış ve devir işlemleri için MTV'nin ve ek MTV'nin ödenmiş olması gerekmektedir. Ek MTV ödenmezse, araç muayeneleri yapılamaz ve trafikten çekme, hurdaya ve yurt dışına çıkarma gibi işlemler gerçekleştirilemez.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.