Aralık Ayında Açılıyor: TUSAŞ, Kahramanmaraş'ta Yüksek Uçuşta!

TUSAŞ'ın Kahramanmaraş'taki havacılık yapısalları fabrikası, Aralık ayında tamamlanacak! Türkiye'nin gururu olan yerli savunma sanayisine önemli bir katkı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ekim 2023 21:44

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Kahramanmaraş'taki havacılık yapısalları fabrikasında son aşamaya geldi. TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan, fabrikanın aralık ayının başlarında tamamlanacağını açıkladı.

Bozdoğan ve beraberindeki heyet, Türkoğlu ilçesindeki fabrikada incelemelerde bulundu. Burada yapılan çalışmaların önemini vurgulayan Bozdoğan, "6 Şubat depremlerinin ardından kente geldik ve söz konusu tesisin kurulumu için harekete geçtik. İhtiyacımız olan havacılık yapısalları imalat altyapısını oluşturmak üzere yaklaşık 3 aydır burada çalışıyoruz. İnşallah aralık ayı başlarında tesisin inşaat faaliyetlerini tamamlayıp öncelikli olarak TUSAŞ'tan iki cihaz getireceğiz ve kuracağız. Burada konuşlandıracağımız cihazların siparişleri verildi ve gelmek üzere. Bu tesis, istihdam için çok önemli bir altyapı oluşturacak. İlk etapta 50 çalışanımız olacak, ancak Kahramanmaraş'taki tesisimiz devreye girerse bu sayı 500'lere kadar çıkabilir. İstihdamın yanında ileri teknoloji üretim altyapısı da getirmiş oluyoruz. Buradaki sanayi işbirliğiyle Türkiye'de önemli bir havacılık merkezine döndürebiliriz burayı. Buna ülkemizin ve TUSAŞ'ın ihtiyacı var" dedi.

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş da yatırımın ilçeyi gururlandırdığını belirterek, "Türkiye'nin gururu olan bu yerli savunma sanayisinin Türkoğlu ilçesinden çıkmasına vesile olduğumuz için gururluyuz" ifadesini kullandı. Tesisin kalıcı olduğunu ve havaalanı civarında kurulması planlanan bir tesisle koordineli faaliyetlerine devam edeceğini ekledi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.