5,804 Büyükbaş Hayvan Destek Programı Başlatıldı: Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Çiftçilere Destek

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, depremzedelere 5,804 büyükbaş hayvan desteği başlattı. Üreticilere kaliteli hayvanlarla bereket vaat ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ekim 2023 13:19

Deprem bölgesinde hayvan dağıtımı başlıyor: Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, depremlerde hayvanları kaybeden çiftçilere 5 bin 804 büyükbaş hayvanın dağıtımının başladığını açıkladı. Yumaklı, dağıtılan hayvanların kalitesinin yüksek olduğunu belirterek, "Üreticilerimizin elde edeceği ürünlerde minimum iki katı kadar fark olacak." dedi.

Yumaklı, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayvanlarını kaybeden çiftçilere yönelik yapılan törene katıldı. Malatya'dan başlayarak 550 büyükbaş hayvanın dağıtımına başladıklarını ifade eden Bakan Yumaklı, dağıtılan hayvanların üreticilere büyük avantaj sağlayacağını söyledi.

"Türkiye için son derece önemli olan Sultansuyu Tesisleri'nde bu teslimi yapıyoruz. Teslim edilen hayvanlar, kalite açısından son derece üst düzeyde ve üreticilerimizin elde edeceği ürünlerde minimum iki katı kadar fark yaratacak. Üreticilerimizin bu teslimatla bereketlenmesini diliyoruz. Biz her zaman üreticilerimizin yanındayız ve olmaya devam edeceğiz."

Bakan Yumaklı, devletin deprem konutları gibi köy evleri ve ahırlar konusunda da çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Ayrıca, kadınların ve gençlerin tarımsal üretim içinde olmasını cesaretlendirdiklerini ve bu yönde teşviklerin devam ettiğini vurguladı.

Törende 75 çiftçiye toplamda 76 büyükbaş hayvan dağıtıldı. Çiftçiler, yapılan destekten memnun olduklarını belirterek teşekkür ettiler. Törene, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Malatya milletvekilleri Bülent Tüfenkci, İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak ve depremlerde hayvanlarını kaybeden diğer üreticiler de katıldı. Bakan Yumaklı, tören öncesinde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı makamında ziyaret etti.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.