DEVA Partili Karatutlu: Deprem bölgelerindeki sorunların sadece %10'u çözülmüştür

DEVA Partisi Milletvekili Dr. İrfan Karatutlu, TBMM'de deprem bölgelerindeki acil durumu vurgulayarak, mücbir sebep hükümlerinin sona ermesine beş gün kala, Kahramanmaraş ve diğer şehirlerin esnafının ve ticaretinin çaresiz bir halde olduğunu belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Nisan 2024 11:14

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Dr. İrfan Karatutlu, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş başta olmak üzere deprem bölgelerinde mücbir sebep hükümlerinin sona ermesine sadece beş gün kala, şehir esnafının ve ticaretinin perişan durumda olduğuna dikkat çekti.

‘‘Esnaf ve ticaret erbabı büyük bir gelecek kaygısı yaşamaktadır’’

Karatutlu, geçmişte depremler sonrası mücbir sebep süresinin 5-6 yıl uzatıldığını hatırlatarak, mevcut iki veya üç aylık uzatmaların esnaf ve ticaret erbabına yeterli olmadığını ve büyük bir gelecek kaygısı yaşattığını vurguladı.

“Orta hasarlı bina mağdurları halen hak arayışında”

Milletvekili Karatutlu, şehirdeki nitelikli iş gücü kaybının başladığını belirterek, Mali Müşavirler Odası, Baro, Eczacılar Odası, Ticaret ve Sanayi Odası ile Mühendis ve Mimarlar Odası gibi çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları tarafından yapılan “Psikolojimiz bozuldu, bıçak kemiğe dayandı” şeklindeki basın açıklamalarına işaret etti. Ayrıca, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın üst düzey bürokratlarının deprem bölgelerinde uygunsuz alanda kalan 'orta hasarlı' bina mağdurlarının halen hak arayışında olduğunu söyledi.

‘‘Deprem bölgesindeki sorunların sadece %10'u çözülmüştür’’

Karatutlu konuşmasında, “Türk halkı bilmelidir ki, bugüne kadar deprem bölgelerindeki sorunların sadece %10'u çözülmüştür. Hükümetten, esnafımızı ve ticaret erbabımızı rahatlatacak, onların geleceğini güvence altına alacak acil önlemler almasını talep ediyoruz,” diyerek durumun ciddiyetini vurguladı ve hükümete acil çözüm çağrısında bulundu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.