Erdoğan'dan Kahramanmaraş'a Umut Dolu Mesaj: EXPO 2023 ile Geleceği Yeniden Şekillendiriyoruz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş'taki deprem felaketi sonrası yapılan çalışmaları EXPO 2023 mesajında paylaştı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ekim 2023 19:10

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından şehrin yeniden inşası ve depremzedelerin desteklenmesi için yapılan çalışmalara dair EXPO 2023-Kahramanmaraş programına video mesaj gönderdi.

Erdoğan, "Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenleri bir kez daha rahmetle yad ediyorum, geride kalanlara sabırlar niyaz ediyorum. Asrın felaketi olan bu depremlerin yaralarını hızla sarıyoruz. Sizlere söz verdiğimiz gibi, önümüzdeki aylardan itibaren deprem konutlarının hak sahiplerine teslimine başlayacağız. Deprem bölgesinde, ilk bir yıl içinde 319 bin olmak üzere toplamda 680 bin konut ve 170 bin ticari alanın inşasını tamamlamayı planlıyoruz. Şehirlerimizi sadece binalarıyla değil, ticari, ekonomik ve sosyal hayatıyla da yeniden ayağa kaldırmayı hedefliyoruz. Bu çabalarımızın bir parçası olarak doğa dostu şehir ve duyarlılık temalarıyla düzenlenen EXPO 2023'ü gerçekleştiriyoruz," dedi.

Erdoğan, EXPO 2023-Kahramanmaraş etkinliği hakkında da konuşarak, "Sergi alanı içinde Türkiye'deki şehirlerle birlikte 30'dan fazla uluslararası katılımcı ülke bahçesi bulunacak. EXPO 2023 döneminde Kahramanmaraş, yerli ve yabancı binlerce misafiri ağırlama fırsatı bulacak. Bu organizasyonun, şehrimizin ekonomik, kültürel, ticari ve sosyal hayatına önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. EXPO 2023'ün başarılı geçmesi, ülkemiz, milletimiz, bölgemiz ve tüm katılımcılar için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu önemli organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen tüm kurumlarımızı ve belediyelerimizi tebrik ediyorum. Dünyanın 30'dan fazla ülkesinden gelen katılımcılara tekrar hoş geldiniz diyor, başarılı bir etkinlik diliyorum," şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.