Özhaseki'den Müjde: Deprem Bölgesine 50-60 Bin Çelik Ev: Güvenli Geleceğe Adım Atın!

Bakan Özhaseki, deprem bölgelerinde 50-60 bin çelik ev inşa edeceklerini açıkladı. Hızla hareket ederek şehirleri geleceğe hazırlıyoruz.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ekim 2023 19:58

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgelerindeki konut çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki aylarda deprem bölgesinde 50-60 bin çelik ev inşa edip, vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.

Bu süreçte şehirlerimizi geleceğe hazırlamak için hızla hareket ediyoruz. Kahramanmaraş merkezli depremler 18 vilayeti etkiledi, 680 bin konut, 170 bin iş yeri zarar gördü. Bu felakete karşı milletçe birlikte hareket ederek mücadele ettik.

Şimdi 200 bin konutun ihalesini yaptık, önümüzdeki aydan itibaren dağıtıma başlayacağız. Ayrıca, vatandaşlarımızın yerinde dönüşüm isteklerine destek veriyoruz. Çelik evler konusunda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Türkiye'nin deprem gerçeğiyle uyumlu, güçlü yapılar inşa etmek için çaba gösteriyoruz. Yeni yasaları hazırlayarak, bütün illerimizdeki konutları, iş yerlerini sağlıklı hale getireceğiz. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz ve şehirlerimizi güçlendirerek, ülkemizi kalkındırarak ilerlemeye devam edeceğiz."

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.