EXPO 2023: Kahramanmaraş'ta Sürdürülebilirlik ve Kültürel Zenginlik Buluşuyor!

Kahramanmaraş EXPO 2023, doğa dostu şehir ve duyarlılık temasıyla 22 ülkenin katılımıyla kapılarını açıyor! Sürdürülebilirlik ve kültürel zenginlik EXPO'da buluşuyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ekim 2023 18:04

Kahramanmaraş, 6 Şubat depremlerinin merkez üssü olarak nitelenen felaketin ardından ayakta kalmakla kalmayıp, "Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık" ana temasıyla gerçekleştirilecek EXPO 2023'e yarın ev sahipliği yapacak. Bu büyük organizasyon, 22 ülkenin katılımıyla gerçekleşecek ve Onikişubat Belediyesi tarafından düzenlenecek.

Türkiye'nin, 19 Eylül 2018'de 62 ülkenin desteğini alarak kazandığı EXPO 2023 projesi, Hasancıklı Mahallesi'ndeki Menzelet ve Sır Barajları çevresindeki 747 bin metrekarelik alanda gerçekleşecek. Bu dev organizasyon, idari binalardan, cafelere, restoranlardan, lunaparklara, aquaparklardan, kentin lezzetlerini tanıtacak Arasta Kültür Çarşısı'na, camiden mevlevihaneye ve kütüphaneye, EXPO kulesinden amfi tiyatroya kadar birçok mekânı içerecek. Ayrıca, çocuk köyü doğa okulu, nikah sarayı, toplantı salonları, çocuk oyun alanları, ülkelerin kültür ve medeniyetlerini sergileyecekleri hobi bahçeleri gibi özel alanlar da ziyaretçilere sunulacak.

Organizasyonun en dikkat çekici projeleri arasında, 220 bin metrekareden fazla yeşil alanı kapsayan EXPO 2023 rekreasyon sahasında yer alan "Kristal Lagün Havuzu" ve "Kelebek ve Uğur Böceği Bahçesi" bulunuyor. Bu projeler, EXPO 2023'ün sürdürülebilirliğini ve çevresel duyarlılığını vurguluyor.

EXPO 2023, 3 ay boyunca ziyaretçilere kapılarını açacak ve çeşitli kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapacak. Bu büyük organizasyonun Kahramanmaraş'ın uluslararası alandaki tanınırlığını artırması ve şehrin turizmine önemli katkılar sağlaması bekleniyor. Kahramanmaraş Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, EXPO 2023'ün hem kente hem de ülkeye prestij kazandıracak bir proje olduğunu vurgulayarak, organizasyonun açılışını heyecanla beklediklerini belirtti.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.