Yeryüzü Doktorları'ndan Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya'da Yeni Sağlık Kampanyası

Yeryüzü Doktorları, "Gönülden Gönüle İyilik. Sağlık." kampanyasıyla dünya genelinde sağlık hizmetini insanlara ulaştırmaya devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Eylül 2023 13:40
Yeryüzü Doktorları'ndan Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya'da Yeni Sağlık Kampanyası

Dernek, uzun yıllardır zorlu bölgelerde sağlık hizmeti sunan gönüllü ekipleriyle tanınıyor ve bu kampanya ile bu özverili çalışmalarını daha da ileri taşımayı hedefliyor.

AFET ANLARINDAN İTİBAREN HAREKETE GEÇİYORLAR

Dernek, kurulduğu günden bu yana birçok bölgede sağlık hizmeti sunuyor ve özellikle afet anlarında hızla harekete geçen bir organizasyon olarak öne çıkıyor. Gönüllü ağı, afet anında koordinasyon sağlayarak kritik bir rol oynuyor.

DÜNYA GENELİNDE ÖNEMLİ BİR ETKİ

Yeryüzü Doktorları Derneği, bugüne kadar 54 ülkede hizmet vererek insanlara ulaşmış ve 8 ülkede daimi sağlık merkezleri kurmuş bir organizasyondur. Ayrıca, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde depremlerin hemen ardından hızla müdahale ederek Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya gibi yerlerde çalışmalarını sürdürmektedir.

ugandadan-kahramanmarasa-yeryuzu-doktorlarindan-dunya-genelinde-saglik-hizmeti.jpg

UGANDA'DA ÖNEMLİ BİR GÖREV

"Gönülden Gönüle İyilik. Sağlık." kampanyası kapsamında, hem deprem bölgelerine hem de sağlık hizmetlerinin sınırlı olduğu coğrafyalara uzman sağlık ekipleri gönderiliyor. Uganda'da 23 ile 30 Eylül tarihleri arasında kulak burun boğaz, ortopedi ve travmatoloji alanlarında uzman doktorlar, tedavi edilemeyen ağır hastaların ameliyatlarını gerçekleştirerek büyük bir ihtiyaca yanıt veriyor.

DEPREMZEDELERE ULAŞAN BİR DESTEK NOKTASI

Dernek, bölgede kurduğu sağlık istasyonları ve 600'den fazla gönüllüsüyle şimdiye kadar 188 binden fazla depremzede ile temas kurmuş ve sağlık hizmetlerini ulaştırmıştır. Yeryüzü Doktorları Derneği'nin çabaları, toplumun ihtiyaç duyduğu sağlık desteğini sağlama konusundaki kararlılığını yansıtmaktadır.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.