Yerel Yönetimler Uzmanı Hayrettin Güngör kimdir?

31 Mart Mahalli seçimler öncesinde merakla beklenen AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Hayrettin Güngör’e emanet edileceğini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Kasım 2018 19:03
Yerel Yönetimler Uzmanı Hayrettin Güngör kimdir?

Şehrin yetiştirdiği siyasilerden ve Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, elde ettiği başarılar ile siyasi kulislerde adı sık geçen isimlerdendi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine aday gösterilmesinin siyasi arenada büyük yankı uyandırmasının yanı sıra kamuoyunda ciddi bir memnuniyet oluşturdu. Başarı grafiği yüksek özgeçmişi ile dikkat çeken Güngör, Belediye Bütçesi, İl Özel İdaresi Bütçe Ve Muhasebe Sistemi ve İl Özel İdaresi adlı kitaplar yazdı. Kitapların yanı sıra Personel, İhale, Bütçe – Muhasebe, Yönetim ve Yerel Yönetim Mevzuatı ile Uygulamalar ile ilişiği olan birçok makale yayımladı. Hayrettin Güngör, kamu Mali Yönetim Projesi ve Yerel Yönetimlerin yapılanması ile yeni büyükşehir belediyelerinin kurulmasını düzenleyen 6360 sayılı kanun hazırlık çalışmalarında da yer aldı.

Süper Medya ve Erkır Basın Yayın’ın yayın kuruluşlarından olan Diriliş Haber Gazetesi olarak AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör’ün özgeçmişini okurlarımız için derledik.

EĞİTİMİ

1965 Yılında Kahramanmaraş’ın Göksun İlçesinde dünyaya gelen Hayrettin Güngör anne tarafından Kahramanmaraş Merkezlidir. İlköğrenimini Kahramanmaraş Merkez Muallim Hayrullah Efendi İlkokulunda tamamladı. Güngör, 1987 yılında Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu. Bir süre Polis Akademisi Özel Eğitim Bölümüne devam eden Güngör, Amme İdaresi Enstitüsü Kamu Yönetimi Yüksek Lisans Programını tamamlayarak, Kamu Yönetimi Uzmanı unvanını elde etti.

GENİŞ İŞ HAYATI

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör, kısa süre mali müşavirlik yaptı. Türkiye Vakıflar Bankasında Mali Analist olarak da görev yapan Güngör, İçişleri Bakanlığı’nda 1990 yılında stajyer kontrolör olarak göreve başladı. Güngör, burada görevinde baş kontrolör makamına kadar yükseldi. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrollüğü uygulaması ile Belediye ve birçok belediyeye bağlı kuruluşların denetim ve soruşturmasında görev aldı. İçişleri Bakanlığındaki görevine 2008 yılına kadar devam eden Güngör, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği görevine geldi. 2006-2009 yılları arasında İçişleri Bakanlığı bünyesinde Devlet Muhasebe Standartları Kurulu Üyesi olarak görev ifa ederken Maliye Bakanlığınca, Kamu Mali Yönetim Projesinde bulundu. Hayrettin Güngör, Avrupa Birliği Mali Kontrol Müktesebat Kapsamında Brüksel tarama ve detaylı tarama programlarında İçişleri Bakanlığını temsil etti. Birleşmiş Milletlerin yürüttüğü Kalkınma Programı kapsamında yerel yönetim reformu destekleme projesi eğitim çalışmalarına da katıldı. 64 ve 65. Hükümetler tarafından yürütülen belediyelerin sorunları ve öneriler çalışmasında da aktif rol aldı. 9 Ekim 2018 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyeliğine atanan Güngör, ayrıca Başbakan, Bakanlar ve milletvekilleri düzeyinde özel sunumlar yaptı.

KİTAPLAR, MAKALELER VE HATİPLİK

AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör, yazdığı birçok kitap, yayımladığı birçok makale ve konuşmacı olarak katıldığı programlarla da dikkat çekiyor.

Belediye Bütçesi, İl Özel İdaresi Bütçe Ve Muhasebe Sistemi ve İl Özel İdaresi adlı kitaplarının yanı sıra Personel, İhale, Bütçe – Muhasebe, Yönetim ve Yerel Yönetim Mevzuatı ile Uygulamalar ile ilişiği olan birçok makale yayımlayan Güngör, Yerel Yönetimler, Dernek ve Vakıfların yanında Kamu Kurum ve Kuruluşlarının düzenlediği ulusal seminerlere de konuşmacı olarak katıldı. Güngör bu kariyeri ile birlikte birçok uluslararası programda sunum ve konuşmacılıkta yaptı.

AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör evli ve 3 çocuk babasıdır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.