Yeni Cumhurbaşkanlığı Sistemi Türkiye’nin baharı olacaktır

Yeni Cumhurbaşkanlığı Sistemi Türkiye’nin baharı olacaktır

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Nisan 2017 14:39
Yeni Cumhurbaşkanlığı Sistemi Türkiye’nin baharı olacaktır

Kahramanmaraş Karpedo Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Dağdönderen, 16 Nisan Referandumunda halkın sandıklara giderek Yeni Cumhurbaşkanlığı Sistemini desteklemesi gerektiğin belirtti.

Dağdönderen, AK Parti hükümetinin Türkiye’yi muhasır medeniyetler seviyesine çıkartmak için büyük çaba sarfettiğini belirterek, Ülkenin gelişimi ve büyük Türkiye’nin önünün açılması gerektiğini ifade etti.

TÜRKİYEDE SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİNE İHTİYAÇ VAR MI?

Türkiye’de bir sistem değişikliğine ihtiyaç vardır. Mevcut sistemde birçok işler tıkanmış durumda, yapılacak işler ivedi şekilde meclisten çıkamıyor. İnşallah yeni Anayasamız uygulamaya geçtiğinde daha refah bir seviyeye ulaşacağımızı düşünüyorum. Türkiye’nin fiili yapısı Yürütme organının acil ve ivedi bir şekilde çalışmasını gerektirmektedir. Mevcut parlamenter sistemde bazı kanunların meclisten çıkarılmaması veya çıkarttırılmaması sonucu ülkemizin Yürütme organı aksamaktadır. Yeni Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile birlikte kuvvetler ayrılığı ilkesinin tam anlamıyla özüne döneceğini ve ülkemizin Yasama, Yürütme ve Yargı erklerinin her birinin kendi işini yapacağını söyleyebiliriz.

BU SİSTEM NEDEN DESTEKLENMELİDİR?

Bu iktidar bu ülkeye çok büyük hizmetleri olmuştur. 2001 yılı öncesi ile günümüz arasındaki farklar ortada, Ülkenin yolu hastanesi, suyu, hastanesi, yatırımları ne seviyeye gelmiş. Bunları göz önünde bulunduracaksın. Bunları göz önünde bulundurarak yeni Anayasa’yı destekliyorum.

Türkiye’nin siyasi istikrarı herşeyden önemlidir. Ülkemiz siyaset ile yönetildiği için, Siyasi istikrar ülke kalkınmasına büyük oranda katkı sağlayacaktır. Bu sebeple birlikte Türkiye’nin Siyasi İstikrarının devamı için yeni sistemin desteklenmesi büyük önem arz etmektedir.

MHP’NİN REFERANDUM SÜRECİNE OLAN DESTEĞİNİ NASIL DEĞERLENDİRİRSİNİZ?

MHP kendi öz tabanına yeniden dönerek milli tabanının isteklerini yerine getirmiştir.

Türkiye’nin zor süreçlerinde her zaman devletinin yanında yer almasını bilen MHP’ye halk tabanındaki tevazu da arttığı düşüncesindeyim. Türkiye’nin siyasi altyapısının en önemli taşlarından biri olan MHP’nin bundan sonraki süreçte de ülkenin yanında yer alıp milletine hizmetten geri durmayacağını düşünüyorum. 

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.