‘Türk halkı öleceğini bile bile geri dönmedi’

Maraş Bims İşletme Sahibi Soner Gözcü 15 Temmuz’un ikinci yıl dönümü münasebetiyle gazetemize demeç verdi. Gözcü, “Türk halkını vatanlarından ayıramadılar” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Temmuz 2018 11:01
‘Türk halkı öleceğini bile bile geri dönmedi’

HABER: ABDULLAH YILDIZ

15 Temmuz Hain Darbe Girişiminin ikinci yıl dönümü münasebetiyle Gazetemize açıklamalarda bulunan Gözcü, o geceyi şu sözlerle tarif etti:

“15 Temmuz gecesini unutamayız. 15 Temmuz da yapılan darbe Türkiye de bir iç savaş çıkartmak içindi. Halkımızın göstermiş oluğu duruş gerçekten çok onur ve gurur vericiydi. Kahraman halkımızın, gazilerimizin, şehitlerimizin hepsinden Allah razı olsun. Türkiye’miz için şehir oldular, yaralandılar, tankların altına yattılar, mermilere siper oldular. Ama ne olursa olsun vatanlarını o hainlerin ellerine bırakmadılar. Halk korksun sokaklara çıkmasın diye tank gönderdiler, uçaklarla ateş ettiler, kendi askerlerimizi üzerimize saldılar. Bizim evlatlarımızı Mehmetçiklerimizi kandırmaya çalıştılar. Haince pusu kurdular yapamadılar. TBMM’yi bombaladılar ama başaramadılar. Türk halkını vatanlarından ayıramadılar. Türk halkı öleceğini bile bile bu yoldan geriye dönmedi.”

YEREL YÖNETİMELERE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR

15 Temmuz ruhunu canlı tutulması hususunda yerel yönetimlere büyük iş düştüğünü ifade eden Gözcü, yerel yönetimleri göreve çağırdı. Gözcü şöyle konuştu:

“15 Temmuz ruhunu unutturmamak için yerel yönetimlere çok fazla iş düşüyor aslında. Yerel yönetim in ortaya bir plan, bir proje koyması lazım ki halk yapılacaklardan haberdar olsun. O günün ne olduğunu ne önem taşıdığını unuttuysa tekrardan hatırlasın, aklındaysa da daha fazla duygulansın. Bu ruhun yeni nesle de aktarılabilmesi lazım. Mesela okullarda ders olarak 15 Temmuz hakkında bilgi verilebilir ya da çocukların neler bildikleri sorulabilir. Mesela yapılan parklar var, bahçeler var, anıtlar var bunların dışında da müzeler yapılabilir. Bu şekilde yapılabilecek çok fazla şey var. Kahramanmaraş’ta bulunan 15 Temmuz parkı büyük önem gösterilen bir yer. Şehrin herhangi bir yerine müze de yapılsa bence orası da çok fazla önem görebilir. 15 Temmuz gecesi Sayın Cumhurbaşkanımız halkı sokaklara davet etmişti. Yerel yönetimlerin de bu tarz çağrılarda bulunması gerekiyor. Yerel ya da genel fark etmez yönetimlerin hepsi bu konuda ellerinden geleni yapmaları lazım.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.