Terörle Mücadelede Başarı: Kahramanmaraş Dahil 6 İlde 63 Terör Yuvası Yok Edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Kahramanlar-30" operasyonlarında 63 mağara, sığınak ve depoyu imha ettiklerini duyurdu. Terörle mücadelede kararlılık mesajı verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Kasım 2023 11:41

Kahramanlar-30 operasyonlarında, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bölücü terör örgütüne karşı yürütülen ve 6 ilde gerçekleşen operasyonlarda 63 mağara, sığınak ve depo imha edildiğini duyurdu.

Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, teröristlerin kış aylarında kırsal bölgelerde eylem yapmak üzere kullandıkları mağara ve sığınaklarda sakladıkları silah, mühimmat ve patlayıcıların "Kahramanlar-30" operasyonları kapsamında 6 ilde imha edildiğini belirtti.

"Birer birer terörist inlerini yıkıyoruz ve bu yıkıma devam edeceğiz." ifadesini kullanan Yerlikaya, Kahramanmaraş, Şırnak, Siirt, Diyarbakır, Muş ve Tunceli illerinde gerçekleşen operasyonlara J-SİHA ve ATAK helikopterlerinin de destek sağladığını belirtti. Ayrıca, şu bilgileri paylaştı:

"Operasyonlar sonucunda ele geçirilen malzemeler arasında 1 keskin nişancı tüfeği, 4 AK-47 piyade tüfeği, 1 G-3 piyade tüfeği, 1 PKM makineli tüfek, 16 el bombası, 6 bomba atar ve mühimmatı, 8 antitank ve antipersonel mühimmatı, 155 milimetrelik OBÜS top mühimmatı, 31 mayın ile patlayıcı madde, 120 kilogram amonyum nitrat (EYP yapımında kullanılan), 3 bin 792 mühimmat (7,62 milimetre, 5.56 milimetre, 12,7 çap ve ebatlarındaki ağır silah mühimmatları), 3 dürbün, 6 telsiz, 362 pil, 30 tüp ve çok sayıda gıda, sağlık ve yaşam malzemeleri bulunmaktadır."

Terör örgütünün kış aylarında lojistik amaçlarla kullandığı ve eylemler için hazırladığı sığınakların tek tek tespit edilip imha edildiğini vurgulayan Yerlikaya, "Kahraman Jandarmalarımızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Yılın 365 günü, 4 mevsim, 12 ay, gece gündüz demeden operasyonlar düzenliyoruz. Terörle mücadelemiz, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek." şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.