Kahramanmaraş'ta Deprem Şehitleri İçin Kurulan Kütüphane: İsimleriyle Yaşayacak!

Kahramanmaraş'ta deprem şehitleri adına kurulan kütüphane, acıları hafifletiyor. Adliye personeli, öğrencilere kitaplarla umut veriyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Kasım 2023 13:54

Kahramanmaraş depreminde hayatını kaybedenlerin anısını yaşatmak amacıyla özel bir proje hayata geçirildi. Hasan, Hatice ve Sudenaz Çayırcı'nın isimleri, depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ta kurulan bir kütüphaneye verildi. Naile Alevci liderliğindeki adliye personeli, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından 14 okulun kütüphanesini kurarak, aynı zamanda 30 köy okulunun kırtasiye ve kitap ihtiyaçlarını karşıladı.

ADLİYE PERSONELİNDEN ANLAMLI BİR DESTEK

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "Kütüphanesiz okul kalmasın" projesi çerçevesinde, adliye personellerinden oluşan bir ekip, Onikişubat İlçesi Üngüt İlkokulu'nun depremde hasar gören kütüphanesini onardı. Onarımın tamamlanmasının ardından, adliye personeli kütüphaneyi yeni kitaplarla donatarak öğrencilere sunumunu gerçekleştirdi. Bu anlamlı kütüphaneye, depremde hayatını kaybeden Hatice, Hasan ve Sudenaz Çayırcı'nın isimleri verildi.

kahramanmarasta-deprem-sehitleri-adina-kutuphane-kuruldu.jpeg

OKUL ÖĞRENCİLERİNDEN POZİTİF GERİ DÖNÜŞLER

Günün her vaktinde kütüphaneyi ziyaret eden okul öğrencileri, burada huzurlu bir ortamda kitap okuma imkanı bulduklarını ve yeni arkadaşlıklar kurduklarını ifade ettiler. Proje koordinatörü Naile Alevci, "6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta asrın felaketini yaşadık. Bu trajik olayın ardından adliye sosyal sorumluluk projesi kapsamında ilk deprem şehitleri kütüphanesini kurduk. İsimleri verilen deprem şehitleri anısına yapılan bu proje, acıları bir nebze olsun hafifletmek için bir adım olarak atıldı. Bu benim 14. kütüphanem ve bu hizmete gönüllü olarak devam etmek istiyorum. Destek bekliyoruz" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.