Şiirin Başkenti Kahramanmaraş: 4. Uluslararası Edebiyat Günleri Başladı

Kahramanmaraş'ta düzenlenen 4. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri, söz ustalarının buluştuğu kültürel bir şölenle başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Aralık 2023 11:21
Şiirin Başkenti Kahramanmaraş: 4. Uluslararası Edebiyat Günleri Başladı

Uluslararası Kahramanmaraş Şiir ve Edebiyat Günleri, NFK Kültür Merkezi'nde düzenlenen görkemli bir açılış töreni ile başladı. Açılış programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, "Çünkü Sözümüz Var" temasıyla başlayan ve "Söz İyileştirir" ilkesiyle devam eden Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri'nin dördüncüsünü gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirtti. Güngör, "Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri'nin şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, bu anlamlı etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kahramanmaraş, 'Edebiyat İyileştirir' sloganıyla düzenlenen bu yılki Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri'nin ev sahibi olarak, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde bir araya gelen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici, İstanbul Milletvekili Adem Yıldırım, Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz, ve birçok önemli ismin katılımıyla renklendi.

4-uluslararasi-kahramanmaras-siir-ve-edebiyat-gunleri-basladi.jpg

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, "İnsanın yolu tesadüfen Maraş'tan geçmez, mutlaka bir sebebi var" diyerek sözlerine başladı ve şehri tanımlayan büyük düşünürlerin ifadelerine yer verdi. Güngör, şehrin kültürel zenginliğini vurgulayarak, "Şiir ve edebiyatın başkenti olan Kahramanmaraş, söze biçim, anlam ve şuur veren söz ustalarının şehridir. Bizim söyleyecek sözümüz var. Geçmişe, ecdadımıza, geleceğimize ve insanlığa sözümüz var" şeklinde ifadeler kullandı.

Kahramanmaraş'ın uluslararası alandaki edebi potansiyeline vurgu yaparak devam eden Güngör, "Şiir ve edebiyatın başkenti Kahramanmaraş'ın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na katılma çabaları sürüyor. Şiir ve edebiyat geleneğimizi yaşatmak ve dünya çapında tanıtmak için çabalıyoruz. Bu değerimizi uluslararası arenada daha da güçlendirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Program, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün konuşmasının ardından Şair-Yazar Ramazan Avcı'nın 'Dünden Bugüne Kahramanmaraşlı Halk Şairlerimiz' konferansı ve halk şairlerinin deyiş ve şiir dinletileri ile devam etti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.