Deprem Bölgesinde Fahiş Fiyat Artışına, Ceza Tutarı 10 Kat Uygulanacak

TBMM'de görüşülen kanun teklifi, deprem bölgesindeki fahiş fiyat artışına çözüm sunarken, çalışan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira öngörüyor. Ayrıca vergi, oyun, havacılık ve özelleştirme alanında önemli düzenlemeler içeriyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Aralık 2023 12:22
Deprem Bölgesinde Fahiş Fiyat Artışına, Ceza Tutarı 10 Kat Uygulanacak

Deprem bölgesindeki fahiş fiyat artışıyla ilgili olarak TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeler başlayacak. Genel Kurul, aynı zamanda bir defaya mahsus olmak üzere çalışan emeklilere 5 bin lira ödenmesini ve deprem bölgesinde fahiş fiyat artışına karşı düzenlemeleri içeren bir kanun teklifini ele alacak. Gelişmeler, 5 Aralık Salı günü başlayacak haftalık çalışmada tartışılacak.

Kanun teklifi, ekonomiye yönelik düzenlemeler içeriyor ve 8 Aralık Cuma günü de bu teklif için mesai yapılması planlanıyor. Teklife göre, vergi borçlarına karşılık gayrimenkul alımını düzenleyen süre 31 Aralık 2028'e kadar uzatılacak. Haciz zaptı elektronik ortamda düzenlenebilecek ve banka ile Sigorta Muameleleri Vergisi istisnası, ilk konut haricinde kaldırılacak.

Tüm şans oyunları için ikramiye dağıtım oranının üst sınırı yüzde 83'ten yüzde 93'e çıkarılacak. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen usul ve esaslara göre kiralanan yabancı tescilli hava araçları, Türkiye içinde ticari amaçla yolcu, posta ve yük taşıma hizmeti sunabilecek.

Özelleştirme programına alınan kuruluşların özelleştirilmesine ilişkin ihaleler, elektronik ortamda gerçekleştirilebilecek. Yurt dışına verilen hizmetler ve yabancılara sunulan eğitim ve sağlık hizmetlerinden elde edilen kazançların tamamı, 1 Ocak 2023'ten itibaren Türkiye'ye transfer edilirse, beyanname üzerinden yüzde 80 indirim sağlanabilecek. Ayrıca, çalışan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ödeme yapılacak.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen bölgelerde, 31 Aralık 2025'e kadar fahiş fiyat belirlenmesi durumunda ceza tutarı 10 kat artırılacak.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, 7 Aralık'ta toplanacak ve komisyon, TikTok temsilcilerini, tartışmalara yol açan uygulamalar konusunda dinleyecek. TikTok Orta Doğu, Kuzey Afrika, Türkiye (MENAT) Bölgesi Kamu Politikaları Yöneticisi ve Türkiye Sözcüsü Emir Gelen, komisyonda açıklamalarda bulunacak. Ayrıca, Salı ve Çarşamba günleri Meclis'te grupları bulunan siyasi partilerin grup toplantıları düzenlenecek.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.