Ruh Sağlığı İçin Acil Çözüm: Psikiyatri Uzmanlarından Afet Bakanlığı Önerisi!

Uzmanlar, olası afetlerde etkili müdahale için Afet Bakanlığı kurulmasını ve sağlık kuruluşlarıyla entegre Toplum Ruh Sağlığı birimlerinin oluşturulmasını öneriyor. Ruh sağlığı desteği için bütünlük ve koordinasyon şart!

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ekim 2023 18:11
Ruh Sağlığı İçin Acil Çözüm: Psikiyatri Uzmanlarından Afet Bakanlığı Önerisi!

Türkiye Psikiyatri Derneği Ruh Sağlığı Politikaları Görev Grubu Koordinatörü Doç. Dr. Halis Ulaş, olası afetlere karşı daha etkili bir müdahale için Afet Bakanlığı'nın kurulması ve birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşlarıyla entegre Toplum Ruh Sağlığı birimlerinin hayata geçirilmesi gerektiğini önerdi.

Psikiyatri uzmanları, Türkiye Psikiyatri Derneği tarafından düzenlenen basın toplantısında, olası afetlerde ruh sağlığı desteği sağlamak adına önemli önerilerde bulundu. Doç. Dr. Halis Ulaş, önerilerini "Afet Bakanlığı'nın kurulması ve birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşlarıyla entegre Toplum Ruh Sağlığı birimlerinin oluşturulması" şeklinde açıkladı.

Ulaş, deprem sonrası ruhsal sağlık hizmetlerinde yaşanan koordinasyonsuzluğa dikkat çekerek, Afet Bakanlığı'nın bu alandaki çalışmaları tek elden yönetebileceğini ifade etti. Ayrıca, bölgedeki birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşlarıyla entegre Toplum Ruh Sağlığı birimlerinin oluşturulmasıyla da afet sonrası ruhsal sağlık hizmetlerinin etkili bir şekilde sunulabileceğini belirtti.

Bu önerilerle, olası afetlerde ruh sağlığı desteğinin daha etkin bir şekilde sağlanması ve afet sonrası ruhsal sağlık sorunlarının daha etkili bir şekilde tedavi edilmesi hedeflenmektedir.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.