Hüseyin Yılmaz

Hüseyin Yılmaz

OKUNMAMIŞ ÜÇ MESAJINIZ VAR

OKUNMAMIŞ ÜÇMESAJINIZ VAR

          Rahman ve Rahim Allah’ın Adıyla

¨             (Yine) de ki: “Allah’ave Peygamber’e itaat edin.” Eğer yüz çevirirlerse (kâfir olurlar), şüphesiz kiAllah kâfirleri sevmez. Al-i İmran/32

¨            Muhammed Allah’ın Resûlü’dür. Onunla beraber olan(mü’min)ler, kâfirlere/İslam karşıtlığı yapanlara karşı çok şiddetli, kendiaralarında ise çok şefkatlidirler. Onların (namazda) rükû yaptıklarını (ve)secde ettiklerini görürsün. Onlar, Allah’tan (daima) lütuf ve rıza isterler.Yüzlerinde secdelerin eserinden (meydana gelen) nişanları vardır. Tevrat’takivasıfları budur. İncil’deki vasıfları da (şöyledir: Onlar) filizini çıkaran,derken onu (filizini) kuvvetlendiren, kalınlaşan, zamanla gövdesi üzerindedoğrulup dikilen bir ekin gibidir ki ekincilerin hoşuna gider, (AllahResûlü’nün ashâbı ile birlikte böyle gelişip kuvvetlenmesinin misalleanlatılması) kâfirleri öfkelendirmek içindir. Allah, içlerinden iman edip desâlih amel işleyenlere, mağfiret ve büyük mükâfat vaadetmiştir. (Fetih/29)

¨            EyPeygamber! Muhakkak biz seni, (ümmetin üzerine) bir şâhit, bir müjdeci ve biruyarıcı olarak, hem de Allah’ın izniyle, bir davetçi ve nur saçan bir kandilolarak gönderdik. (Ahzab/45 ) 

 

  YOLUMUZU AYDINLATANLAR

Eğer yerdeki ağaçlar (birer)kalem olsa, deniz de (mürekkep olsa), ardından yedi deniz ona (katılıp) yardımetse yine (bunlar tükenir de) Allah’ın kelimeleri tükenmez. Şüphesiz Allahmutlak galip, mutlak hüküm ve hikmet sahibidir. ( Lokman /27)

         EBUHAFS HADDÂD (RA) BUYURMUŞLARKİ:

“Eğersöz söyleyen kimse konuşmasındaki felaketi bilse Nuh kadar ömrü olsa gücüyettiği kadar susmak için çabalar! Sükut eden eğer sukuttaki rahatı bulsa,konuşmadan geçirmek için Nuh’un iki misli kadar bir ömür vermesi için Allah’aniyazda bulunur. Sükut eden susmadaki afeti bilse Nuh’un ömrünün iki mislikadar bir süreyle konuşmak için Allaha dua eder.”

**********

“Zehirölümün habercisi olduğu gibi günah da küfrün habercisidir… Öldükten sonradirilip hesaba çekileceğini bildiği halde günahlardan uzaklaşmayan ve dineaykırı işlerden vazgeçmeyen kimse kesinlikle şunu haber vermektedir: Öldüktensonra dirilmeye ve hesaba çekilmeye benim imanım yoktur!”

 

Allahım! Senden, kulun vepeygamberin (olan Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem’in)istediği hayırları isterim. Kulun ve Peygamberin(olan Muhammed sallallahu  aleyhi vesellem’in) sığındığı şeylerden de sana sığınırım. Senden cenneti ve onayaklaştıracak söz veya ameli (nasip etmeni) isterim. Cehennem ateşinden ve onayaklaştıracak söz veya amelden de sana sığınırım.  (İbn Mace, Ahmed bin Hanbel

 

YAŞAYAN KUR’AN: Hz.MUHAMMED(SAV)

O’NDAN (SAV) BİZE

·               Benim durumum ile sizin durumunuz, ateş yanıncaçekirgeler ve pervane böceklerinin ateşe atılmaya başladığı bir adamın durumunabenzer. İşte ben, ateşe düşmeyesiniz diye sizin kuşaklarınızdan tutuyorum. Sizise, benim elimden kurtulmaya çalışıyorsunuz...” (Müslim, Buhari, Tirmizi)

·                  İbni Mes’ud (r)’dan rivayetle Resulullah (sav) şöylebuyurdu:

        “Kıyamet gününde insanların bana en yakın olanları, bana en çok salat-ü selamgetirenlerdir. (Tirmizi)

·                  Ebu Said el-Hudri (ra) ’den rivayet edildiğine göre Resulullah(sav) şöyle buyurdu:

“Kim, Rab olarak Allah’ı, din olarak İslam’ı,peygamber olarak Muhammed (sav)’i kabul edip hoşnut    oldum derse cennet ona gerekli, vacip olur.”(Müslim ve Ebu Davud)

 

Hz. Enes (ra)  Hz. Peygamber'in (sav) şöyle buyurduğunurivayet eder: 

“Kıyamet gününde her merhaledebana en yakın olanınız, dünyada bana en çok salat ve selam getireninizdir. Kimki Cuma günü ve Cuma gecesi Bana salavat-ı şerife getirirse, Cenab-ı Hak onunyetmişi ahiret ve otuzu  dünyaihtiyaçlarından olmak üzere ,yüz hacetini giderir. Sonra Allah bir meleğivazifelendirir. Size nasıl hediyeler gelirse o da kabrime girer. Bana salatedeni haber verir. Adı, nesebi ve kabilesine kadar. Ben de beyaz bir deftereyazarım.” (Ramuz El- Ehadis 119/9)

Buköşenin içeriği  SON PEYGAMBER PLATFORMU’nun katkılarıyla, KUR’AN’IN ANLAMIYLA BULUŞMAK PLATFORMU tarafından hazırlanmıştır. Ayet mealleri Hasan Tahsin  Feyizli'nin Hazırladığı Feyzü'l Furkan Açıklamalı Kur'an-ı Kerim Meali’ndenalınmıştır.  

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.