Millet iradesinin ikinci yılı

Ak parti Onikişubat ilçe başkanı Av. Fırat Görgel 15 Temmuz Hain darbe Girişiminin ikinci yıl dönümünde gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Görgel yaptığı açıklamada şehitleri ve gazileri andı, hainleri lanetledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Temmuz 2018 10:49
Millet iradesinin ikinci yılı

HABER: ABDULLAH YILDIZ

15 Temmuz Hain Darbe Girişiminin İkinci yılını doldurmasıyla birlikte o gece halkın darbecilere karşı duruşunu hatırlatan Görgel, şu ifadeleri kullandı:

“İki yıl öncesinde Türkiye bu güne kadar yaşamış olduğu darbelerden çok daha hain bir girişim ile karşı karşıya kaldı. Bu hepimiz için daha önce bu kadar ileri gidebileceklerini düşünmediğimiz bir yapının her şeyi yapabileceğini gösterdi. 15 Temmuz bizim halkımızın ne kadar asil ve vatan toprağına sahip çıktığını gösterdi. Milletimiz hiç bir şekilde bir hain yapılanmaya izin vermeyeceği bir kahramanlık tablosunu ortaya koydu. Milletimizle bir kez daha gurur duymamıza vesile olan bir hadiseyi yaşamış olduk. O günde biz halkımızla birlikte parti binamız önünde dimdik ayakta durduk. Cumhurbaşkanımızın direnme çağrısıyla adeta sokaklar insan seline dönüştü. O gün herkes milli ruhla beraber FETÖ örtüğünün hain emellerine ulaşmaması için bütün gayretini ortaya koydu. O hain gecede vatanı uğruna mücadele veren çok sayıda şehit ve yaralılarımız vardı. O kara gecede Şehit verdiğimiz yiğit evlatlarımız bundan sonraki gelecek nesillere büyük bir örnek teşkil edecektir. Söz konusu vatan ise kahraman milletimizin canı hiçe saydığı bir ruh halini görmüş olduk. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. O günden bugüne deva bulamayan hastalarımıza deva bulmasını diliyorum ve Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. O günden bugüne bu millet sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde farklı bir duruş ortaya koymaya çalıştık.”

“MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK 24 HAZİRAN MİLLETVEKİLLİĞİ VE CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE ADETA ETE VE KEMİĞE BÜRÜNDÜ”

O gece ortaya çıkan birlik ve beraberlik ruhunun korunması gerektiğine işaret eden Görgel, 15 Temmuz’un topluma ve siyasete diyalog ve uzlaşma kültürünün gelişmesinde etkili olduğunu da savundu. Görgel 15 Temmuz’un sonuçları hakkında şöyle konuştu:

“Biz o gün söz konusu Vatanımızın bekası olduğunda milli bir birlik ve beraberlik oluşturabileceğimizi bütün dünyaya göstermiş olduk. Biz onun içinde gerekli ortamı elimizden geldiğince toplumuzla ve sivil toplum kuruluşları ile oluşturmaya çalıştık ve halende o milli birlik ve beraberliğe sahip çıkıyoruz. Tabi o günden bugüne siyasetinde getirmiş olduğu sebeplerden dolayı o oluşturulan bu ruha zarar verilmiş olabilir. Milliyetçi Harekat Partisiyle özellikle o günlerden başlayan yakınlaşmamız milli birlik ve beraberlik durumumuz yerli ve milli bakış açımız adeta 16 Nisan halk oylamasında ve devamındaki Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde değişikliğini içeren 24 Haziran Millet vekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde adeta ete ve kemiğe büründü. 16 Nisan ve 24 Haziran seçimleri birçok kazanımları bu ülkeye sundu. Esas kazanımları bundan sonra göreceğiz bunların hepsi aslında 15 Temmuz’da bütün vatandaşlarımızın ortaya koyduğu tavrın bir nevi yansımasıydı. Biz bu noktada üstümüze düşen görevi Milliyetçi harekât partisiyle beraber yapmış olduğumuza ve yapıyor olduğumuza inanıyorum. Milli beraberlik ruhu diğer partilere gönül veren kardeşlerimiz, bizler hep beraber hain olmadıktan sonra kendisine yapılan her türlü saldırıya karşı yine beraber olabileceğimiz görüyorum. Bu gün farklı görüşlere ve fikirlere sahip olabiliriz. Ama bu milletin evlatları olarak biz bu vatanın her karış toprağına hep beraber sahip çıkacağımızı o gün göstermiştik ve bugünde aynısının olacağını çok net görüyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.