Koalisyon hükümetlerine son, güçlü Türkiye’ye ‘evet’

Koalisyon hükümetlerine son, güçlü Türkiye’ye ‘evet’

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ocak 2021 22:03
Koalisyon hükümetlerine son, güçlü Türkiye’ye ‘evet’

Kahramanmaraş Çırağın Group Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çırak, Referandum sürecinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek Bizim düşmanımız çok dostumuz yok, Bizim tek dostumuz kendi milletimizdir.

Çırak, Yeni Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile birlikte Türkiye’nin uluslararası arenadaki fotoğrafının daha kalıcı ve sağlam olacağını söyledi. Yeni Anayasa maddelerinden biri olan seçilme yaşının 18 olmasını değerlendiren Çırak, Türkiye’de genç  nesilin önünün açılmasının büyük bir avantaj olduğunu kaydetti.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ GEREKLİ Mİ?

Kesinlikle değişmesi gerekiyor. Parlamenter sistem kendi içerisinde problemsiz gibi görünsede Ülke tıkanmışlığın belki de uç noktalarını yaşıyor.  Ancak ülkenin durumunun iyi gitmesi  problemsiz gibi görünmesi başarılı bir lidere sahip olmamızdan kaynaklanıyor.  Sistemin açıklarını kapatacak hamleleri yapan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde sistemin tıkanıklıkları yok gibi görünüyor.

Türkiye yeni Cumhurbaşkanlığı Sisteminde amaçladığı hedeflerden bir tanesi ülkenin sürekli olarak güçlü bir lidere ihtiyacı olmasının önünü kapatmak ve sistemi güçlü hale getirerek bireylerin sistem üzerindeki etkisini azaltmaktır. Yeni Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile birlikte Türkiye’nin uluslararası arenadaki fotoğrafının daha kalıcı ve sağlam olacak. Bu şekilde bir sistem olduğu takdirde halkın huzur ve refahı en üst seviyeye ulaşarak milletin devlete olan güveni daha da artacak ve siyasi krizlerin ülke ekonomisine etkisi azalacaktır. Bununla beraber koalisyonların önünün kapanması için başkanlık sisteminin gelmesinin şart olduğunu düşünüyorum 16 Nisan Türkiye için tarihi bir fırsattır.

YENİ DÖNEMDE GENÇLERİN ÖNÜNÜN AÇILACAĞINI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?

Ben Genç yaşta bir yatırımcıyım ve başarıyı yakaladığıma inanıyorum. Yaklaşık 400 çalışanım var ve her geçen gün büyüyorum. İyi yetiştirilmiş ve kendini geliştirmiş  18 Yaşındaki kardeşlerimin milletvekili olduğunda ülkemizde çok daha yeni  ufku açık projelere imzalar atılacağına  inanıyorum. i gençlere bu imkanın verilmesi ve siyasete genç yaşta yönlendirilmeleri ülkenin genç nesline verilen değerin göstergelerinden biridir. seçme hakkına sahip insanların neden seçilme hakkı olmasın ki bu durum ülkemiz yarınları adına atılan büyük bir adımdır diye düşünüyorum.

MHP’NİN SÜRECE OLAN KATKISINI NASIL BULUYORSUNUZ?
Sayın Devlet Bahçeli, devletin zor zamanlarında devlet adamlığı  ön plana çıkararak devletin yanında yer almıştır. Milliyetçiliğini net olarak gösteren bir liderdir, Kendisini çok teşekkür ediyorum bu konuda,  Ülke dara düştüğünde MHP’den hep pozitif yaklaşımlar çıktı ve devletimizin yanında yer aldı. Menfaatini düşünmeden sadece devlet menfaatini düşünmek gerçek bir milliyetçilik örneğidir.

SON SÖZ;

Çok karmaşık bir süreç görünebilir ancak ülkenin faydasına olacak bir sistemdir referandum süreci, Devleti yöneten insanlar devleti ittire ittire yönetiyor diyebiliriz. Bizim düşmanımız çok dostumuz yok, Bizim tek dostumuz kendi milletimizdir, İslam ümmetinin bayrağını da bizim dalgalandırmamız lazım. Bunun için de güçlü bir devlet ve güçlü bir lidere ihtiyacımız var. Onun için de bu sürecin EVET olarak geçmesini diliyorum. 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.