Kim partiyi kendi aracı haline getiriyorsa, külahları değişiriz

Yerel Seçimlere aylar kala seçim programları da belli olmaya başladı. Seçimler 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Ekim 2018 11:50
Kim partiyi kendi aracı haline getiriyorsa, külahları değişiriz

Yerel seçimlerde aday adayı olacak kişilerin kriterleri partiler tarafından belirlenmeye başladı. Kahramanmaraş’ta yerel seçimlerde gözler Ak Parti cephesinde olacak.

ÇEKİŞMELİ SEÇİM ARENASI; 12 BELEDİYE

Kahramanmaraş’ın büyükşehir dahil 12 Belediye’de de adayların kim olacağı, hangi belediye başkanı ile devam edileceği Kahramanmaraşlının en çok merak ettiği konu. Aday adayları söylentilerinin yavaş yavaş meydana çıkması ile birlikte, en çok söylentilere neden olan belediyeler Göksun ve Elbistan olarak görülüyor. Bu ilçelerde yapılan araştırmalarda vatandaşların mevcut belediye hizmetlerinden hoşnut olmadıkları ortaya çıkıyor. Yerel seçimlerde ittifakın bozulmasının ardından Elbistan’da gözler MHP ile AK Parti arasındaki rekabete çevrildi. Partiler içerisinde de sıcak rekabet olan Kahramanmaraş’ta 24 Haziranda AK Parti’den 111 tane milletvekili aday adayı çıkmıştı. Yerel seçimlerde 12 belediyenin yönetimine talip olacak aday sayısı da merak ediliyor.

ERDOĞAN “KÜLAHLARI DEĞİŞİRİZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan parti teşkilatlarını seçim öncesinde sert bir dille uyardı. Erdoğan; “kim ki partimizi kendi heveslerinin aracı haline dönüştürmeye çalışırsa, külahları değişiriz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu uyarıların devamında ise bu konu düşüncelere sahip olan kişilerin karşılarına bile çıkmamalarını söyledi. Mevcut belediye başkanları ile değerlendirmelerin belli bir aşamaya gelindiğini söyleyen Erdoğan, aday belirleme sürecinin hızlanmasının partiye fayda sağlayacağının altını çizdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamalarına bakarak Kahramanmaraş’ta hangi belediye başkanı ile ‘devam’ denilecek, hangisine ‘tamam’ denilecek, vatandaşın en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. Erdoğan açıklamalarında belediye meclis üyelerinden il genel meclis üyelerine kadar her aşamada dinamik kişiler olmasını istedi.

NASIL BİR REKABET ORTAYA ÇIKACAK?

AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi arasındaki yerel seçim ittifakının bozulmasının ardından Kahramanmaraş’ta nasıl bir rekabetin ortaya çıkacağı merak edilmeye başladı. Kahramanmaraş’ta 24 Haziran seçimlerinde oy oranlarını yükselten MHP’nin, Mart yerel seçimlerinde nasıl bir seçim politikası izleyeceği de akıllarda soru işareti olarak yerini aldı. Kahramanmaraş’ın belediye yönetimlerine talip olan adayların partiler arasında nasıl bir rekabete gireceği de merak edilenler arasında yerini koruyor.

İSTİFA İÇİN SON TARİH 1 ARALIK

31 Martta yapılacak olan seçimler için aday olacak kişiler içerisinde kamu görevlileri, yargı mensupları, siyasi parti il ve ilçe yöneticileri, TSK mensupları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları mensuplarının istifaları için 1 Aralık tarihi son olarak gösterildi. Yüksek Seçim Kurulu aday olarak kişilerin 1 Aralık Cumartesi günü saat 17.00'ye kadar görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmaları gerektiğini bildirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.