Kahramanmaraş'tan Prizren'e: Bahaettin Karakoç Şiir Gecesi Coşkusu!

Prizren'de gerçekleşen 'Bahaettin Karakoç Şiir Gecesi'nde, Türk ve Kosovalı şairler unutulmaz anlar yaşattı. İki şehrin kültürel bağları, şiirle güçlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ekim 2023 21:43
Kahramanmaraş'tan Prizren'e: Bahaettin Karakoç Şiir Gecesi Coşkusu!

Prizren şehrinde, "Bahaettin Karakoç Şiir Gecesi" adlı özel bir etkinlik düzenlendi. Bu etkinlik, "Kahramanmaraş'tan-Prizren Maraş'a - İki Şehir Bir Edebiyat" teması altında gerçekleştirildi ve Türkiye'nin Prizren Başkonsolosu Celal Doğan, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Kosova Koordinatörü Ramazan Yılmaz, Kosova Türk Temsil Heyet Başkanı Albay Sabri Gökhan Karamürsel gibi önemli isimlerin yanı sıra birçok yerel dernek ve kurum temsilcisi, şairler ve şiir severler katıldı.

Etkinlikte YEE Kosova Koordinatörü Yılmaz, Anadolu ile Rumeli arasındaki kültürel bağları daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini belirten bir konuşma yaptı.

kosovada-kahramanmarasli-bahaettin-karakoc-siir-gecesi-duzenlendi.webp

Yılmaz, "Bugün burada, edebiyatımızın önemli merkezlerinden biri olan Prizren'i ve Türkiye'de şiirin başkenti olarak bilinen Kahramanmaraş'ı bir araya getirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu güzide topluluk önünde böyle anlamlı bir etkinliği gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

Etkinlik kapsamında, Kosovalı Türk şairler Zeynel Beksaç, İskender Muzbeg, Taner Güçlüktürk, Yunus Şimşek ve Aziz Serbest, Bahaettin Karakoç'un unutulmaz şiirlerini seslendirdi. Program, MHP Milletvekili Zuhal Karakoç Dora ve yazar Ramazan Avcı'nın gönderdiği video mesajların izlenmesinin ardından toplu bir fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Bu özel etkinlik, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlendi ve Kosova Yunus Emre Enstitüsü, Kosova Türk Yazarlar Derneği, Doğru Yol Türk Kültür Sanat Derneği ve Türkçem Dergisi tarafından organize edildi. Bu anlamlı etkinlik, iki farklı kültürün şiir ve edebiyat üzerinden buluştuğu özel bir platform olarak hayat buldu.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.