İsrail ve Hamas'tan Şaşırtıcı Anlaşma: 4 Günlük Ateşkes ve Esir Takası!

İsrail ve Hamas arasında varılan anlaşma, 4 günlük geçici ateşkes ve esir takası içeriyor. Detaylar 24 saat içinde duyurulacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Kasım 2023 09:28
İsrail ve Hamas'tan Şaşırtıcı Anlaşma: 4 Günlük Ateşkes ve Esir Takası!

İsrail hükümeti, Gazze'deki Hamas hareketi ile esir takası anlaşmasını ve 4 günlük geçici ateşkesi kabul ettiğini duyurdu. Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki hükümet kabinesi, Gazze'deki İsrailli esirlerin geri getirilmesi hedefinin ilk aşamasını onayladı.

Açıklamada, en az 50 rehinenin 4 günlük sürede serbest bırakılması ve bu süre zarfında çatışmalara ara verilmesinin öngörüldüğü belirtildi. Her 10 esirin serbest bırakılmasının çatışmalara ek bir gün daha ara vereceği ifade edildi.

İsrail, tüm esirlerin geri getirilmesi, Hamas'ın tasfiyesinin tamamlanması ve Gazze'den İsrail'e yeni bir tehdit gelmemesi için savaşı sürdüreceğini vurguladı. Ancak, bırakılacak İsrailli esirlere karşılık kaç Filistinli mahkumun serbest bırakılacağı ve Gazze'ye insani yardımların girişine dair detaylar paylaşılmadı.

Hamas ise İsrail ile varılan anlaşma kapsamında 4 günlük geçici ateşkes ilan edileceğini ve bu sürede 50 İsrailli esire karşılık İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinlinin serbest kalacağını açıkladı. Anlaşmaya göre, ateşkesin 4 gün süreceği ve bu süre zarfında insani yardım malzemesi ve yakıt taşıyan tırların Gazze'ye gireceği belirtildi. Ayrıca, Gazze Şeridi'nin güneyindeki hava trafiğinin tüm gün, kuzeyinde ise belirli saatlerde durdurulacağı ifade edildi. Katar, İsrail ile Hamas arasındaki ateşkesin ne zaman yürürlüğe gireceğini 24 saat içerisinde duyuracağını açıkladı ve bu süreçte Gazze'ye insani yardım tırlarının girişine izin verileceğini belirtti.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.