Kahramanmaraş'ta Yankı Uyandıran Dev Kudüs Mitingi!

Kahramanmaraş'ta düzenlenen dev Kudüs mitinginde 10 bin kişi, İsrail'in Filistin'e yönelik soykırımını kınayarak, Gazze için dualar etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Aralık 2023 15:03

Kahramanmaraş'ta, şehirde meydana gelen depremin ardından düzenlenen büyük çaplı Kudüs mitingi, 10 bin kişilik kalabalığıyla adeta gökyüzünü çınlatarak gerçekleşti. Onikişubat İlçesi'nde bulunan Esad Coşan Camii'nden başlayıp Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'ne kadar uzanan güzergahta, katılımcılar İsrail'e lanetler yağdırdı.

Tekbirler eşliğinde yürüyen kalabalık, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi önünde dev bir miting düzenleyerek, dualarını Gazze için yaptı. Siyonist İsrail yönetimi ise soykırım uygulamakla suçlanarak sert bir şekilde kınandı.

kahramanmarasta-dev-kudus-mitingi.jpg

ABD'nin de aralarında bulunduğu birkaç batılı ülkenin genel destek verdiği İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği soykırım, Kahramanmaraşlılar tarafından sert bir şekilde eleştirildi. Miting boyunca İsrail ve ABD aleyhine atılan sloganlarla birlikte, göstericiler Hamas'ı ve Filistin'i selamladı.

Yürüyüş sonrasında toplanan kalabalık, Kahramanmaraş Özgür-Der Başkanı Celal Kurşun'un konuşmasını dinledi. Ardından platform sözcüsü Süleyman Erayman'ın basın açıklamasının ardından mikrofon, dua için Ömer Faruk Şirikçi'ye geçti. Duanın ardından, İngilizce bir konuşma yapan Meryem Kurşun'un duygusal anları, gözyaşları içinde yaşandı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.