Kahramanmaraş'ta ve Deprem Bölgesine Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı İle Yardım Eli!

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, depremzedelere umut oluyor! Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde ihtiyaç sahiplerine aş, nakdi yardım ve barınma imkanı sağlıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ekim 2023 13:20
Kahramanmaraş'ta ve Deprem Bölgesine Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı İle Yardım Eli!

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yol açtığı felakette mağdur olanlara yardımlarını sürdürüyor. Vakıf, depremin hemen ardından başlattığı çalışmalarla, afetten etkilenenlerin ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli faaliyetlerde bulunuyor.

Vakıf tarafından yapılan açıklamada, şu ana kadar 7 farklı bölgede aşevi hizmeti sağlandığı, 4 bin alışveriş kartı dağıtıldığı ve 380 tır ayni yardım ile yaklaşık bin aileye 5 milyon liralık nakdi destek verildiği belirtildi. Ayrıca, Hatay/Kırıkhan bölgesine 276 konteyner içinde barındıran sosyal alan, 2 çadır mescit ve 4 seyyar mescit inşa edildiği ifade edildi.

Açıklamada, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Antakya ve Gaziantep bölgelerinde toplam 274 bireysel konteyner kurulduğu ve Kurban Bayramı'nda Hatay, Adıyaman, Malatya ve Kahramanmaraş'ta adak ve kurban kesimleri yapılarak bin hisse et dağıtımı gerçekleştirildiği de vurgulandı.

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Topbaş'ın açıklamasına göre, vakıf, bölgenin kışa hazırlıklı olması için battaniye, elektrikli ısıtıcı, kışlık kıyafetler ve çocuklar için okul araçları gibi malzemeleri dağıtarak yardımlarına devam ediyor. Topbaş, vakfın sadece maddi yardımlarla sınırlı kalmayıp değerler eğitimi, manevi danışmanlık ve psiko-sosyal destek gibi konularda da bölge halkıyla etkili bir şekilde etkileşimde bulunduğunu belirtti.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.