Kahramanmaraş'ta Vatandaşlar Çaresiz: KASKİ Yaşanan Su Kesintilerinin Nedenini Açıkladı!

Kahramanmaraş'ta kuraklık ve su kesintileri sıkıntısı! Vatandaşlar çözüm bekliyor, KASKİ ise suyun israf edilmemesini istiyor. Detaylar haberimizde!

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Eylül 2023 14:01
Kahramanmaraş'ta Vatandaşlar Çaresiz: KASKİ Yaşanan Su Kesintilerinin Nedenini Açıkladı!

Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ), son günlerde yaşanan rekor sıcaklıklarla birlikte uzun süren su kesintilerini, kuraklık ve depremle ilişkilendirdi. Özellikle Onikişubat ve Elbistan ilçesinde içme suyu kesintileri yaşanıyor ve bu durum, vatandaşlar için yılın en sıcak döneminde su sıkıntısıyla mücadele etmeyi zorlaştırıyor. Yüksek katlı apartmanlarda su sorunu yaşanmakta olduğu da belirtiliyor.

Vatandaşlar, KASKİ'nin şikayetlere ve taleplere duyarsız kaldığını ve arızalara zamanında müdahale etmediğini eleştiriyorlar. KASKİ, su kesintileriyle ilgili olarak sosyal medya hesabından açıklama yaparak vatandaşlara suyu sadece ihtiyaçları için kullanmalarını önerdi.

kaski-su-kesintisi-kahramanmaras-001.jpeg

Açıklamada, "Depremler ve kuraklık nedeniyle içme suyu tesislerimiz olumsuz etkilendi ve su kaynaklarımız azaldı. Bu nedenle bazı bölgelerde geçici su kesintileri yaşanıyor. Su kesintilerini önlemek için bakım, onarım ve su temini çalışmalarımız devam ediyor. 185 Çağrı Merkezi, ihbarlarınız ve talepleriniz için 7/24 hizmet vermektedir. İçme suyunun sürekli ve sağlıklı bir şekilde temin edilmesi için lütfen su israfından kaçının ve amacı dışında kullanmayın" denildi.

Su kesintileri nedeniyle çeşme ve pınarları kullanarak su ihtiyacını karşılamaya çalışan vatandaşlar ise KASKİ yetkililerini kalıcı çözümler üretmeye çağırdılar. Günlerce su eksikliği yaşadıklarını vurgulayan vatandaşlar, "Susuzluk artık günlük hayatımızın bir parçası haline geldi. Ya hiç su gelmiyor ya da yüksek katlara ulaşmıyor. Arızayı bildiriyoruz ancak zamanında müdahale edilmiyor. İçme suyumuz boşa akıyor, kırık borulardan. Salgın hastalıklardan endişeliyiz ve bulaşık yıkayamıyoruz. Su taşıyarak hayatımızı sürdürmeye çalışıyoruz" ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum