Kahramanmaraş'ta Üreticilere Tarım Bakanlığından Büyükbaş Hayvan Desteği!

Afşin'deki depremzedelere Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan büyükbaş hayvan desteği! İlçede zarar gören 23 işletmeye 12 montofon ırkı hayvan dağıtıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Kasım 2023 10:40

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde 6 Şubat'taki depremlerde zarar gören üreticilere, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından büyükbaş hayvan desteği sağlandı. Afşin Hayvan Pazarı'nda düzenlenen programda, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından yetiştirilen büyükbaş hayvanlar, depremde hayvan kaybı yaşayan üreticilere teslim edildi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Kayapınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, depremin etkisiyle telef olan hayvanların yerine, hayvansal üretimin devamlılığını sağlamak amacıyla bedelsiz olarak büyükbaş hayvan dağıtımının yapıldığını belirtti. Kayapınar, "Depremlerden etkilenen 11 ildeki tarımsal işletmelerde canlı envanteri zarar gören üreticilere Cumhurbaşkanlığı kararları doğrultusunda destek sağlanmaktadır. Bu kapsamda ilçemizde toplamda 23 işletmemiz zarar gördü ve 76 büyükbaş hayvan telef oldu. İlk etapta yaş, cins, ırk tespitlerinin ardından 12 montofon ırkı hayvanımızı hak sahibi 7 üreticimize teslim ediyoruz" dedi.

afsinli-depremzede-ureticilere-hayvan-destegi.jpg

Kayapınar, aynı zamanda depremzede olan üreticilere küçükbaş hayvan ve arılı kovan desteği de sağladıklarını ifade etti. Bugüne kadar 156 küçükbaş hayvanın teslim edildiğini ve 1200 arılı kovanın dağıtıldığını belirten Kayapınar, süreç içerisinde tespit edilen yaş, ırk, cinsiyete göre TİGEM işletmelerinden temin edilen büyükbaş hayvanları yüzde 100 hibe olarak üreticilere dağıtmaya devam edeceklerini söyledi.

Depremde kaybettiği büyükbaş hayvanın yerine yeni bir hayvan almanın sevincini yaşayan üretici Latife Karakoç da, emeği geçenlere teşekkür ederek duygularını dile getirdi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.