Kahramanmaraş'ta Dayanışma Rüzgarı: Afetzedeler İmeceyle Kışlık Yiyecek Üretiyor!

Kahramanmaraş'ta depremzede kadınlar, imece usulüyle kışlık yiyecek hazırlıyor. Türkiye-Azerbaycan Barınma Merkezi'nde yufka, salça, turşu gibi ürünler yapılıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Kasım 2023 19:44

Kahramanmaraş'ta, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremin vurduğu bölgelerde, afetzedeler imece usulüyle kışlık yiyecek hazırlıklarına başladı. Türkiye-Azerbaycan Geçici Barınma Merkezi'nde kalan afetzedeler, yufka, salça, turşu, erişte, cevizli sucuk gibi kışlık yiyecekleri birlikte üretiyor.

Türkoğlu ilçesinde 6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen bölgelerden biri olan yerleşim yerlerinde 1180 bina yıkıldı ve 957 kişi hayatını kaybetti. Türkoğlu'da barınma sorununu çözmek amacıyla başlatılan çalışmalar sonucunda 5 mahallede konteyner kentler kuruldu ve kırsal mahallelere 1816 konteyner yerleştirildi.

Yaklaşık 2 bin depremzedenin konakladığı Türkiye-Azerbaycan Geçici Barınma Merkezi'nde bulunan afetzedeler, kış aylarının zorlu koşullarında bir araya gelerek, yufka, salça, turşu, erişte, cevizli sucuk, kurutulmuş patlıcan, biber gibi kışlık yiyecekleri imece usulüyle hazırlıyor.

Konteyner kent sakinlerinden Şaheser Selci, depremin ardından yaşadıkları zorluklara rağmen devletin sağladığı yardımlar sayesinde hayatlarını sürdürebildiklerini belirtti. Oktay da aynı şekilde devletin destekleriyle hayata tutunduklarını ve kışlık yiyecek hazırlıklarını tamamladıklarını ifade etti. Fatma Dikilitaş, kışlık hazırlıkları kapsamında patlıcan ve biber kurutup konserve yaptığını, Yasemin Saygılı ise depremde evinin yıkıldığını ve o günleri zor koşullar altında geçirdiklerini söyleyerek, devletin sağladığı imkanlarla kışa hazırlıklı girdiklerini dile getirdi. Nejla Batuş da hayatın devam ettiğini, herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını ve kış hazırlıklarını tamamladıklarını ifade etti.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.