Kahramanmaraş'ta Hayat Yeniden Vakfı’ndan Uluslararası Proje

Hayat Yeniden Vakfı, Hollanda Büyükelçiliği desteğiyle Kahramanmaraş'ta özel gereksinimli grupları bir araya getirerek Vermeer'in eserini işledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Şubat 2024 16:14
Kahramanmaraş'ta Hayat Yeniden Vakfı’ndan Uluslararası Proje

Hayat Yeniden Vakfı, Hollanda Büyükelçiliği tarafından desteklenen uluslararası bir projeye ev sahipliği yaparak Kahramanmaraş'ta anlamlı bir etkinliğe imza attı. Proje, depremzede kadınlar ve down sendromlu çocukların annelerini bir araya getirerek dünyaca ünlü ressam Vermeer'in "İnci Küpeli Kız" tablosunu özgün bir şekilde işlemelerini sağladı.

Hollanda Büyükelçiliği'nin desteklediği bu özel projede, Hayat Yeniden Vakfı, dezavantajlı gruplara odaklanarak özel gereksinimli çocuklar, kadınlar, anne-babasını kaybetmiş yetim ve öksüzler, mülteciler, yaşlılar ve sokak hayvanları gibi dezavantajlı gruplar için etkili bir şekilde çalışmalarını sürdürdü.

Proje kapsamında, down sendromlu çocuklar ve anneleri, Kahramanmaraş'a özgü el sanatlarıyla Vermeer'in "İnci Küpeli Kız" tablosunu 3 ay süresince işlediler. Bu özel eseri oluşturan depremzede kadınlar, detaylı el işiyle 40 farklı yama kullanarak eseri süslediler.

Bu muazzam eser, Hollanda Büyükelçiliği tarafından Hollanda'ya götürülerek ülkenin dört bir yanında sergilenecek. Proje, dezavantajlı gruplara yönelik sanat terapisi ve destek çalışmalarının önemli bir örneği olarak öne çıkıyor, toplumun farklı kesimlerinden gelen bireyleri bir araya getirerek anlamlı bir etkileşim ve dayanışma ortamı oluşturdu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.