Kahramanmaraş'ta Depremin Simgesi, Ebrar Sitesi 10.000 Konut Projesine Dahil!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Kahramanmaraş deprem bölgesini ziyaret ederek 9289 konut teslimatını duyurdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Şubat 2024 11:36

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Uluslararası Medya Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen bir program çerçevesinde deprem bölgesini ziyaret etti.

Toplamda 200 basın mensubuna yönelik düzenlenen etkinlikte, ulusal medya ve 21 farklı ülkeden gelen 150 uluslararası medya mensubu bir araya geldi. Bu kapsamda, 36 basın mensubu Kahramanmaraş'a giderek, valilikte deprem bölgesindeki son gelişmeler hakkında bilgi aldı.

Toplantının başkanlığını Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer yürütürken, bilgilendirmeyi ise İl Afet ve Acil Durum Müdürü Tayfun Temur gerçekleştirdi. Toplantıda, Kahramanmaraş depremlerinde 1400 kişinin hayatını kaybettiği Ebrar sitesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Azerbaycan hükümeti tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen 10.000 konut ve eşleri projesine dahil edildi.

Depremin ardından şehre yapılan yatırımın 7 milyar 171 milyon 789 lira olduğu belirtilen toplantıda, 6 Şubat'ta Cumhurbaşkanının katılacağı programda 8122 kentsel kalıcı konut ile 1167 kırsal köy tipi deprem evi olmak üzere toplamda 9289 konutun teslim edileceği açıklandı.

KOTEYNERLERDEKİ YAŞAM VE KALICI KONUT TESLİMATLARI

Kahramanmaraş Valisi Ünlüer, yaptığı konuşmada, şu anda konteynerlerde 128 bin kişinin yaşadığını belirterek, 6 Şubat'ta 9 bin 300 kalıcı ve deprem konutunun teslim edileceğini vurguladı. Vali Ünlüer, bu teslimatların her ay devam edeceğini ifade ederek, tahmini olarak en geç Haziran-Temmuz aylarında 30 bin konutun depremzedelere teslim edilmiş olacağını söyledi.

Vali Mükerrem Ünlüer, açıklamasında, "Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bugün dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen gazeteci arkadaşlarımızla bir araya getirdi. Şehrimizde şu ana kadar yapılanlar ve planlananlar hakkında onların soruları eşliğinde bilgi verme fırsatı bulduk. 6 Şubat depremleri ilimizde büyük hasarlara neden oldu. İlk olarak vatandaşlarımızı çadır kentlere yerleştirdik, ardından konteynerlere taşıdık. Şu anda 128 bin kişi konteynerlerde yaşıyor. Depremlerin yıldönümünden itibaren vatandaşlarımızı konteynerlerden kalıcı konutlara taşımaya başlayacağız. İlk etapta 9 bin 300 konutu vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Bu teslimat her ay devam edecek. Tahmini olarak Haziran-Temmuz aylarında 30 bin konutu depremzedelere teslim etmiş olacağız. Hedefimiz il genelinde 46 bin konut yapmak. Bunların 15 binini kırsalda, 30 binini şehir merkezinde planladık ve yoğun bir şekilde çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

İmtiyaz sahibi
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.