Kahramanmaraşlı Şehit Özdemir’in Köyüne 109 Deprem Evi Yapılıyor

Kahramanmaraşlı Şehit Piyade Er Müslüm Özdemir'in ailesine 109 deprem evi yapılıyor. Bakanlık, Şerefoğlu mahallesinde inşa edilen konutları şubat sonunda teslim edecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Şubat 2024 13:22

Kahramanmaraşlı Piyade Er Müslüm Özdemir'in Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki çatışmada şehit olmasının ardından, ailesi için yapılan deprem konutları son aşamaya geldi. Bakan Özhaseki, şehit ailesine rezerv alanda hazır durumda olan konut veya Bakanlık projesi kapsamında mahallelerinde inşa edilen konutlardan birini seçme opsiyonu sundu.

Aile, tercihini kendi mahallelerinde bir deprem evinden yana kullanınca, Bakanlık hızla harekete geçti. Bir ay önce başlatılan çalışmalar sonucunda, Şerefoğlu mahallesindeki konut tamamlanma aşamasına ulaştı. Dulkadiroğlu ilçesi Şerefoğlu mahallesine, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından toplamda 109 deprem evi inşa ediliyor ve inşaatlar son aşamaya gelmiş durumda. Planlara göre, şubat ayının sonunda 109 hak sahibi depremzedeye konutlar teslim edilecek.

Şantiye Şefi Hulusi Boyar, çalışmalar hakkında bilgi vererek, "Çevre ve Şehircilik Bakanımızın talimatı doğrultusunda şehidimiz Müslüm Özdemir’in ailesi için yapılan deprem konutları için seferber olduk. Konutları en kısa sürede tamamlayarak teslim etmeyi planlıyoruz. Köyümüzde toplamda 109 adet ev inşa edip, vatandaşlarımıza teslim etmeye hazırlanıyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

İmtiyaz sahibi
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.