Kahramanmaraş'ta Deprem Felaketinde Kaybedilen Öğretmenlerin Ölümsüz Anıları Okullarda

Kahramanmaraş'ta depremde kaybedilen öğretmenlerin anıları, okullarında yaşatılıyor. Öğrenciler, Şehit Öğretmenler Çeşmesi'nde isimleri için su içiyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Kasım 2023 14:56

Depremde kaybedilen öğretmenlerin anıları, görev yaptıkları okullarda yaşatılıyor. Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden Ayşen İlboğa ve Ayşe Ela'nın isimleri, hizmet verdikleri Şehit Öğretmenler İlkokulu'nda özel bir panoda yer alıyor. Ayrıca, öğretmenlere ait kişisel eşyalar, okul koridorunda özel bir cam masada sergileniyor.

Okul Müdürü Ertuğrul Kayaalp, depremde kaybedilenler için Allah'tan rahmet dilerken, okuldaki 950 öğrencinin, teneffüslerde Ayşe ve Ayşen öğretmenlerin isimlerini taşıyan "Şehit Öğretmenler Çeşmesi"ne koşarak su içtiklerini ve ellerini yüzlerini yıkadıklarını belirtiyor. Kayaalp, öğrencilerin bu anıları yaşamalarından duyduğu mutluluğu paylaşıyor.

kahramanmarasta-deprem-felaketinde-kaybedilen-ogretmenlerin-olumsuz-anilari-okullarda.jpg

Okulda görev yapan iki öğretmenin depremde kaybedilmesi, müdür yardımcısı Hasan Asilsoy'u derinden etkilemiş. Asilsoy, öğretmenlerin anılarını canlı tutmak adına ellerinden geleni yaptıklarını ve öğrencilerin öğretmenlerini özledikçe onların hatıralarını ziyaret ettiklerini ifade ediyor.

Bu öğretmenlerin kaybının 24 Kasım'ı zor geçireceğini belirten Asilsoy, hayatını kaybeden tüm öğretmenlere Allah'tan rahmet dileyerek, yakınlarına başsağlığı temennisinde bulunuyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.