Öztunç: Depremin Üzerinden 9 Ay Geçti, Kahramanmaraş Kan Ağlıyor!

CHP Milletvekili Ali Öztunç, Kahramanmaraş'taki depremzedelerin yaşadığı sorunları TBMM'de dile getirerek, eksikliklere dikkat çekti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Kasım 2023 17:28

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Kahramanmaraş'taki eksikleri TBMM'de detaylı bir şekilde sıralayarak dikkat çekti! TBMM Genel Kurulu'nda söz alan CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ilde afet bölgesi ilan edilen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin merkez üssü olan Kahramanmaraş'taki depremzedelerin yaşadığı sorunlara vurgu yaptı.

"Kahramanmaraş kan ağlıyor. Hala ciddi bir çalışma yapılamadı" diyen Öztunç, depremin üzerinden dokuz ay geçmesine rağmen birçok ihtiyacın karşılanamadığını belirtti. Öztunç, Kahramanmaraş'taki eksiklikleri şu şekilde sıraladı:

“Dokuz ay geçti, ancak hala Kahramanmaraş'ın acıları dinmedi. Ciddi bir yardım ve çalışma yapılamadı. Orta hasarlı binaların durumu netlik kazanmadı ve kış geldi. Vatandaşlarımız başlarını sokacak bir ev bulmakta zorlanırken, siyasetçilerin lüksü devam ediyor. AK Parti'nin Kahramanmaraş'taki etkili kişileri, halkın yaşadığı sıkıntılardan uzak, rahat bir hayat sürüyor. Vatandaşlarımız hala geçici konut arayışında ve sağlık sorunlarıyla boğuşuyor. Hükümet, bir hastane yapma konusunda bile başarısız. Üç kişilik odalarda yedi hasta yatıyor. Bu durumu kınıyor ve yazıklar olsun diyorum. Ancak onlar hâlâ şov peşinde, kurdele kesmeye devam ediyorlar, büyük etkinliklere katılıyorlar ve kendi aralarında kutlama yapıyorlar. Bu durumu kınıyor ve yazıklar olsun diyorum. Bu acı gerçekleri görmek ve değişim talep etmek hepimizin sorumluluğudur.”

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.