Kahramanmaraş'ta Batı Mahalleleri Platformu Kuruldu

Kahramanmaraş'ta kurulan Batı Mahalleleri Platformu, bölgenin büyüyen ihtiyaçlarına çözüm arıyor. Altyapı, imar ve sosyal sorunlara karşı birlikte hareket edecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Aralık 2023 15:10
Kahramanmaraş'ta Batı Mahalleleri Platformu Kuruldu

Kahramanmaraş'ta depremin ardından yeni bir yerleşim alanı olarak belirlenen Batı Köyleri, Önsen'den Kurtlar'a, Fatmalı'dan Kale'ye, Hartlap'tan Sır'a kadar geniş bir alanda "Batı Mahalleleri Platformu"nu oluşturdu.

Platform, Kahramanmaraş'ta bulunan 17 mahalle muhtarlığı, 8 kooperatif, 6 dernek ve 3 spor kulübünün temsilcilerinin katılımıyla yaklaşık bir ay önce kuruldu. İkinci toplantısında, Yeşilay Kahramanmaraş Başkanı Adnan Alagöz, platformun kurucu başkanlığına seçildi.

kahramanmarasta-bati-mahalleleri-platformu-kuruldu.jpg

Onikişubat ilçesine bağlı Cüceli Mahallesi Bilgi ve Kültür Evi'nde gerçekleşen toplantıda Başkan Alagöz, Batı Mahalleleri Başkanlığı'na seçilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Alagöz, "Batı Mahallelerimizde devlet ve millet arasında köprü olmak, işleri kolaylaştırmak amacıyla bir araya gelip birlikte hareket etme kararı aldık. Batı bölgesi, son dönemlerde yerleşim açısından büyük ilgi görmekte, özellikle TOKİ konutları ve yapılacak olan hastane ile birlikte bölgede nüfus yoğunluğu artmaktadır. Bu durum, yol, imar, altyapı, içme suyu gibi birçok sorunu beraberinde getirmiştir. Bu ortak sorunlara çözüm bulmak, sorunlar büyümeden önce tedbir almak amacıyla bu platformu oluşturduk" dedi.

Başkan Alagöz, platformun bölgeye ve şehre hayırlar getirmesini temenni ederek, "Çok saygıdeğer güzel insanlar, yeni kurulan platformumuzun amacına ulaşması için sizlerin yayın desteğine ihtiyacımız var. Desteklerinizden ötürü şimdiden teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.