Kahramanmaraş'ta 1 Milyar TL'lik Dev Yatırım İçin Sona Yaklaşılıyor

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) şirketi, Kahramanmaraş'ta hayata geçireceği büyük yatırım için son aşamaya yaklaşırken, yatırımın teknik detayları ve ön protokolü üzerine istişareler gerçekleştirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Ağustos 2023 17:24
Kahramanmaraş'ta 1 Milyar TL'lik Dev Yatırım İçin Sona Yaklaşılıyor

TUSAŞ, 1 Milyar TL'lik bütçeyle Kahramanmaraş'a kazandırılacak olan Uçak Parçası Üretim Tesisi ile şehrin vizyonuna büyük katkı sağlayacak.

Bu kapsamda TUSAŞ Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Buluntu ve Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı ile bir araya geldi.

Kahramanmaraş iş dünyasının yatırıma ortak olacağı vurgulanırken, yakın bir süre içinde TUSAŞ, KMTSO ve KMTB arasında ön protokol imzalanacağı açıklandı.

tusas.jpg

KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu, yapılan görüşmelerde yatırımın teknik detaylarının ele alındığını ve iş dünyasının bu yatırıma nasıl katkı sağlayabileceğinin tartışıldığını belirtti. Buluntu ayrıca, Kahramanmaraş Uzay ve Havacılık Sanayi A.Ş.'nin şehre hayırlı olmasını diledi.

TUSAŞ Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdağan ise, Türkoğlu Organize Sanayi Bölgesi'nde yer kiraladıklarını ve tesisin ihtiyaçlarına uyumlu hale getirilmesi için çalışmalara başladıklarını ifade etti.

Bozdağan, tesisin ileri düzeyde büyütülmesi için ilgili kurumlarla görüşmeler yürütüldüğünü ve Kahramanmaraşlı sanayicilerin de tesisin büyümesine katkı sağlamasını arzu ettiklerini belirtti.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum